Izvor: NOVA.RS
20.02.2024 u 14:23
0

MILOŠ BIKOVIĆ NAJBOLJI OD NAJBOLJIH: Nije mu se dopala najava, pa odlučio da je promeni – voditelj je dobio i zagrljaj

Beogradsko dramsko pozorište danas je proslavilo svoj rođendan, tradicionalnom dodelom nagrada. Glavna nagrada pripala je najpopularnijem srpskom glumcu Milošu Bikoviću, koji je u jednom trenutku nasmejao okupljene odlučivši da promeni najavu.

Glavno priznanje Tatjana Lukjanova pripalo je Milošu Bikoviću, za ulogu u predstavi „Laž“ po delu Florijana Zelera u režiji Nikole Ljuce.

Najavljujući glumca pročitano je saopštenje žirija, a Biković je iskoristio priliku da se našali i nasmeje prisutne.

Dramski umetnik najavljen je kao glumac „sada već srednje generacije“, nakon čega je Miloš izašao na scenu i uzeo papire od voditelja programa, te se slatko našalio i rekao da ne želi ovakvu najavu.

Ovaj potez izazvao je sveopšti smeh prisutnih, a Biković je nakon nekoliko sekundi vratio papire voditelju programa, zagrlio ga je i uz osmeh poručio da ga predstavi još jednom, te je uredno seo na svoje mesto.

Mladi voditelj tada je odlučio da ispravi ovu grešku te je Bikovića najavio kao „umetnika mlađe generacije“ što je još jednom izazvalo smeh u sali.

„Sada već dramski umetnik mlađe generacije, Miloš Biković je posle početaka iskazao svoj dar na pozorišnoj sceni ulogama pre svega u BDP. Njegov uspeh u zemlji i regionu prati njegov proboj. Paralelno sa tim Biković unapređuje svoj talenat iskađujući podjedanku moć transformacije i empatije prema likovima koje tumači“, rekao je voditelj, a Miloš je tada ustao i ponovo ga zagrlio.

Nakon što mu je Jug Radivojević uručio priznanje, glumac se obratio prisutnima.

„Ako se čovek sastoji od duha i tela, onda bi i pozorište trebalo da se sastoji iz toga. Duh je smisao i ono što ne možemo da percipiramo bez tela, a telo je forma. Zbog toga je pozorište tačka duha i tela. Radujem se što sam prve korake napravio u ovom pozorištu igrajući sa Draganom Nikolićem“, rekao je popularni glumac.

„U pozorištu sam od 14 godine i radujem se što ova kuća dobija na snazi, sjaju i zdravlju i što je zapolsilo mnogo mladih i talentovanih kolega. Pozorište postaje mesto susreta gde se duh i telo u tom stvaralačkom daru trijumfuju. Hvala vam najlepše, hvala kolegama i što pomažete da pozoritše stavimo u prvi plan u vreme kad se umetnost bori za svoje mesto i pažnju koju treba da dobije“, istakao je umetnik.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter