Izvor: Mondo
28.11.2023 u 11:29
0

MUŠKARCI SEKU VENE ZA NJOM, A BILA JE RUŽNA KAO DETE: Holivud je zna kao kraljicu šminke

Šminka čini čuda što pokazuje Eva Longorija koju su u porodici smatrali ružnom, a muškarci širom sveta misle da je jedna od najlepših žena.

„Verovatno me nećete ni prepoznati bez mojih veštačkih trepavica i šminke“, kaže Eva Longorija smejući se dok pokazuje tek umiveno lice.

„Pokazaću vam šta koristim od preparata za negu kože, a onda i kako se šminkam svakog dana“, objašnjava lepa glumica u intervjuu za Vog. „Možda će vama to izgledati previše, ali ja sam Latina, dragi moji, ja koristim jaku šminku“, dodaje uz glasan smeh.

printscreen/youtube

„Volim da se negujem“, kaže slavna glumica za kojom su ludi milioni muškaraca na svetu. „A kako starimo, drage dame, moramo sve više pažnje da posvetimo pripremi kože pre šminkanja.“

Longorija je rasla sa tri sestre. „Jedini savet za negu koji mi je mama dala je da nasapunjam noge pre nego što počnem da brijem dlačice“, seća se zvezda serije „Očajne domaćice“. „Čitava moja nega se u prvih 25 godina života sastojala se od pranja lica sapunom.“

Eva kaže da je odrasla kao „ružno pače“ u porodici. „Moje sestre su plavuše sa očima boje lešnika i svetlom kožom“, priča Longorija. „I onda se pojavim ja, sa crnom kosom, tamnim očima, tamne puti!“, opisuje Eva svoje detinjstvo i ranu mladost.

„Kasno sam se razvila, nikad me niko nije čak ni povezivao s pojmom lepote. Pomišljala sam – pa dobro, shvatila sam, nisam lepa pa ću zato da budem pametna“, seća se glumica tog vremena. „Zato ću da budem zabavna. Mislim da sam zato i postala glumica.

Pronašla sam svoj identitet u mnogim drugim stvarima i nikad se nisam identifikovala sa lepotom“, kaže Latina koja samu sebe ni danas ne smatra lepom. Sestre su tome doprinele. „Kad neko kaže kako sam lepa, one upitaju – `a zašto`“, odaje Eva porodične tajne.

Zanimljivo je da, uprkos tome što nanosi velike količine šminke svakog dana, ona ipak ne pokušava da njome „promeni lični opis“ što mnoge žene rade. Njoj je potrebna da prikrije nesavršenosti i naglasi najlepše na sebi.

„Slojevi mejkapa nisu za mene“, kaže Eva. „Žena posle četrdesete godine treba da bude pažljiva sa puderima koji se uvlače u bore.“

Ona redovno koristi sredstvo sa zaštitnim faktorom protiv sunčevih zraka, a zatim nanosi podlogu i konsiler. Očima poklanja posebnu pažnju – uz senke u boji terakote, obavezna je meka olovka u crnoj boji – kajal. Njime iscrtava liniju u samom korenu trepavica, a zatim je umekšava senkom u boji čokolade koju nanosi tankom četkicom.

Umesto pudera, koristi toniranu kremu, a korektorom prikriva tamne hiperpigmentacije.

„Mislila sam da će danas biti nešto manje šminke, ali ništa do toga“, šali se Longorija na svoj račun. „Kad sam počela da režiram, razmišljala sam da li da malo promenim stil. Ja volim ženstvenost, šminku, haljine… ali kad je trebalo da prvi put pođem na set, da radim kao režiserka, mislila sam da se možda našminkam malo manje, da ne stavim veštačke trepavice… „, priznaje Eva.

A onda je presekla. „Ne, ja ću da budem ono što jesam“, pomislila sam. „Pomogao mi je razgovor s Elizabet Benks koja je, takođe, glumica koja je prešla u režisere. I ona mi je rekla: `Ja nosim haljine. Neću da sad odjednom postanem jedan od momaka`“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter