Izvor: kurir.rs
02.12.2023 u 21:50
0

OPERISAO KUK, SNIMAĆE FILM: Šta je sve novo u životu Frane Lasića

Glumac Frano Lasić i dalmatinska klapa Koluri održali su preksinoć već tradicionalni, prednovogodišnji koncert, pod nazivom "Nostalgično putovanje", u prepunoj sali Dečjeg kulturnog centra.

Posle Beograda nastavljaju svoju turneju, pa su već 4. decembra u Somboru, 5. decembra u Novom Sadu, u velikoj sali NIS Gasprom njefta, a 6. decembra u Kulturnom centru u Leskovcu.

Osim stranih i domaćih hitova obrađenih na klapski način, slušaoci će imati prilike da čuju i izvođenje Franovih legendarnih evergrin numera „Zagrljeni“ i „Volim te, budalo mala“, takođe u specijalnoj novom ruhu i aranžmanu.

– Svake godine sa uzbuđenjem i radovanjem spremamo se za prednovogodišnji koncert u Beogradu. I mene i momke iz klape sve pesme koje izvodimo vraćaju u lepe dane, kao i samu publiku, koja je zaista divna. Moram da kažem da volim manje sale, baš zbog te prisnosti s publikom, razmene emocija. Prosto u velikim dvorana gubi se ta draž, a u malim, intimnim prostorima na neki poseban način osetite emocije koje kovitlaju kroz celu dvoranu. A nama kao izvođačima to mnogo znači, tako da uživamo zajedno s publikom. Radujemo se i predstojećim koncertima, u Novom Sadu smo već nastupali, a u Somboru i Leskovcu smo prvi put – kaže Lasić.

NE MOŽE MU MEĆAVA NIŠTA: Minhen zavejan ali ON će održati koncert!

Na pitanje kad je počeo da peva klapsku muziku, rekao je da je to bilo još u tinejdžerskim godinama.

– Kao tinejdžer sam pevao u letnjim baštama u Dubrovniku s bendom i imao samostalne koncerte. Pevao sam i u klapama kao jako mlad, a i draž celog ovog koncepta je što mi pevamo domaće i strane hitove u klapskoj obradi. Često se na repertoaru nađu pesme Olivera Dragojevića, Arsena… ali otpevane u našoj izvedbi, na klapski način. U svojoj muzičkoj karijeri imam dva hita, koja su uvrštena u top 20 evergrin hitova bivše Jugoslavije, i njih pevamo u novoj obradi – ispričao je pevač.

Otkrio je da je operisao kuk, koji je, kako je rekao, nažalost stradao jer je u mlađim danima jako puno skijao.

– Ja sam čovek koji je ceo život na suncu, u pokretu, skijam, jedrim, ali i sam sport nekad zna da istroši. Ipak, bitno je kad stvari mogu da se poprave i sve se dobro završi – dodao je.

Mesecima je snimao u Hrvatskoj seriju „San snova“, a krajem decembra ima snimanje jednog američkog filma, koji se snima u Srbiji i Crnoj Gori.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter