Izvor: BLIC
21.11.2023 u 20:13
0

OTAC NEBOJŠE GLOGOVCA PROGOVORIO O BOLESTI SINA: „Napipao je nešto tvrdo na stomaku, umro je za mesec dana“

Protojerej-stavrofor Milovan Glogovac otkrio je da je bolest pokojnog glumca Nebojše Glogovca toliko brzo napredovala, da ga je odnela za mesec dana.

Nebojša je otišao za mesec dana. Za Novu godinu je osetio da nešto kašlje i nešto je napipao tvrdo na stomaku. I ja sam bio prisutan. Pozvao je lekara kod koga je ranije išao, koga je znao, Hercegovac je bio, pa su se družili da ga pita, a on je bio negde van Beograda i kaže: „Ja u sredu dolazim u Beograd, dođi kod mene, pa da vidim o čemu se radi“ – priseća se otac preminulog glumca.

„Lekarka je rekla da je to izlečivo“

Kaže da su ga poslali na skener, koji je pokazao da nešto nije uredu.

– Poslali su ga na skener, gde se pokazalo da ima nešto sumnjivo i odmah je otišao u Nemačku sa prijateljem Tomom, kod lekarke. Ona je rekla da je to izlečivo, ali da nema potrebe da ostaje u Nemačkoj, da se tu troši, nego da se vrati u Beograd, jer ta terapija koju će koristiti u Beogradu, takvu terapiju bi svugde u svetu primio, druge nema. To je svugde isto. Primio je prvu terapiju i malo se oporavio. Posle te prve terapije na Kliničkom institutu trebalo je da primi i drugu terapiju – priseća se Milovan Glogovac.

„Kancer je metastazirao, pokušali su reanimaciju“

Milovan Glogovac otkrio je i kako su izgledali poslednji sati života Nebojše Glogovca.

– Noge su mu bile dosta natečene, stomak je bio natečan, to je bila metastaza na jetri, tako da je jetra bila ogromna. I primio je drugu terapiju taj dan, to je bio četvrtak i oporavio se negde oko 7 sati uveče. Šalio se sa ženom, supruga je bila stanovnik kod njega, ja sam bio to popodne i ja sam otišao kući, ona je ostala i šalili su se nešto na neki račun. Negde oko dva sata samo mu je pozlilo, došla je lekarka koja je u Pančevu bila dežurna, pokušala je reanimaciju, međutim nije uspela. To je bio petak i u subotu devetog je sahranjen – ispričao je Milovan Glogovac .

Muka i bol

Prota Milovan Glogovac ranije je ispričao da u molitvi i veri pokušava da nađe utehu.

Jeste muka. Jeste žalost. Jeste bol, neprebol… Ali, kad i danas stižu reči odasvud: Nebojša se nikad i nigde nije obrukao, to vam daje snagu da u molitvi i veri koju je i on živeo, nadvisite ličnu patnju. Molitva je najbolji lek, uteha i nada. Pre svega vera da je on sad sa Bogom živim, istinitim. Da je u boljem svetu od onog koji je ostavio. Uteha je i u tome što se on ostvario u ovozemaljskom životu, glasilo je kazivanje prote Milovana i neutešnog oca pokojnog glumca Nebojše Glogovca koje je dao pre, evo već sada, nepune tri godine.

– Voleo sam njegove uloge, pratio sam ga. Osluškivao pažljivo šta o njemu govore kolege, stručnjaci. I niko nije imao ružnu reč da kaže. Blagonaklonost i raspoloženje prema njegovoj dobroti, ako mogu tako da kažem, traju i danas, godinu i više od njegovog upokojenja, ispričao je prota za Novosti u martu 2019.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter