Izvor: Blic
08.02.2024 u 19:06
0

OTAC VUKA KOSTIĆA BIO JE POZNATI GLUMAC: Dve ulice u Beogradu nose njegovo ime

Vuk Kostić jedan je od najpopularnijih domaćih glumaca, a ljubav prema ovoj profesiji nasledio je od oca koji je smatran magom ovog posla.

Mihajlo Kostić Pljaka svoju filmsku karijeru započeo je još 1957. godine u filmu „Subotom uveče“, a poslednju ulogu odigrao je kao Milutin Nedić u poznatoj seriji „Đeneral Milan Nedić“.

Mnogi ga pamte kao Pavla iz „Povratka otpisanih“, šefa obezbeđenja u „Sivom domu“, a tu je i njegov lik veterinara kod kog su dolazili Vukašin Golubović i Neca u potrazi za izgubljenim Simom u „Srećnim ljudima“. Takođe, igrao je i u seriji „Gore-dole“.

Čitavu bivšu Jugoslaviju rasplakala je vest o njegovoj smrti. On je 9. marta 2001. godine izgubio borbu sa opakom bolešću – leukemijom.Osim Vuka, iza njega je ostala supruga Gordana i sin Nestor.

Printscreen-Youtube

 

Vuk potiče iz glumačke porodice u kojoj se ljubav prema sedmoj umetnosti oduvek gajila, a pored oca i njegov deda, Nestor Kostić Nega, bio je jedan od osnivača i glumaca prvog pozorišta u Prokuplju i to pre Drugog svetskog rata.

Pljakin život obeležio niz tragedija

Vuk nerado otkriva detalje iz privatnog života, ali o ocu, od kog je nasledio talenat za glumu, je uvek govorio sa velikim ponosom i poštovanjem.

Vuk je u više navrata pričao da mu se život potpuno promenio posle njegove smrti, te da je njegov tata doživeo „čitav niz tragedija“.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter