Izvor: happyBSC
18.12.2020 u 11:24
0

BUDITE I VI DŽEJMS BOND „Slon pod morem“, a cena prava sitnica

Ronjenje na velikim dubinama u „providnoj“ podmornci možda zvuči kao scena iz filma o Džejms Bondu, ali zahvaljujući tehnološkom napretku takve podvodne avanture sada su stvarnost.

Ipak, da biste se zaista provozali u ovakvoj podmornici, morate imati na raspolaganju milione dolara.

Kao veliki doprinos podmorskom turizmu luksuzna podvodna kompanija sa sedištem na Floridi isporučila je prvu podmornicu s akrilnim trupom za šest osoba, a koja može da dostigne dubine i od 1.000 metara.

Opisana kao „salon pod morem“, Triton 3300/6 ima najveći providni putnički prostor na svetu, prečnika od 2,5 metra, što pruža impresivan podvodni pogled za one koji se nađu u njoj.

Unutrašnji prostor podmornice vredan je čak 5,5 miliona dolara, a proporcionalan je kabini privatnog aviona „Cesna CJ2“ za šest putnika. Ovaj klimatizovani prostor može da izdrži podmorske izlete koji traju više od deset sati.

Iako su za proizvodnju podmornice bile potrebne dve godine, predsednik kompanije Triton Submarines Patrik Lahej kaže da je njegovom timu ustvari trebalo deset godina da dođe do tehnologije koja bi omogućila gradnju ovakve podmornice.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter