Izvor: alo.rs
25.04.2024 u 10:19
0

RAZMISLITE GDE BISTE MOGLI: Srbi tokom maja najviše putuju u ove zemlje

Putnici iz Srbije rezervišu i najjeftinije i najskuplje aranžmane, svako spram svoje platežne moći, ali im hoteli i te kako prilagođavaju ponudu.

Prema rečima turističkih agenata gotovo svi prolećni aranžmani za Grčku ali i druge evropske destinacije, uveliko su rasprodati, a neke ture su već krenule.

– Imamo dosta mini-odmora rezervisanih u maju i to najviše za područje severnog dela Grčke. Atina je uvek aktuelna za Vaskrs, sa celokupnom istorijskom ponudom koju nosi ova regija i izletima u okviru aranžmana – istakla je Branka Karadžić za Blic Biznis.

Prema njenim rečima, najjeftiniji su hoteli na Halkidikiju, kao i da su neki putnici svoje prolećno putovanje u Grčku rezervisali još u novembru.

SRBIJA POD OGROMNIM PRITISCIMA: Naš OTPOR je iznenadio ceo svet, branimo se ARGUMENTIMA kaže Ana Brnabić

– Avio-aranžmana gotovo da više nema, dok je u autobuskom prevozu ostalo još mesta – ispričao je Miloš Jovović, direktor jedne turističke agencije i dodao da je kod njih Peloponez najtraženiji, ali se, takođe, i njima traži mesto više u atinskoj regiji, odnosno Atini, Patri i drugim gradovima u blizini.

– Temperatura u maju je tamo kao u Hurgadi, dakle oko 26-27 stepeni, a upravo to toplo vreme je posebna prednost ovog perioda koja i privlači naše ljude. Dodaje da su ovakve temperature svakako posledica klimatskih promena, sve je toplije, ali to nije jedini razlog zašto je „maj novi jul“, kako je rekao.

– Mnogi hoteli u Grčkoj daju gratis ručak i ležaljke i uopšte gratis „all inclusive“ paket, tako da dan može koštati svega 30 do 40 evra. Oni svoju ponudu na taj način prilagođavaju našim turistima jer strani turisti mnogo manje putuju zbog geopolitičke situacije. Mnoge zapadne zemlje su otkazale kapacitete i preusmerile na nas. Može se reći da su stranci smanjili svoj odlazak za 10 do čak 40 odsto u nekim slučajevima. Na primer, ako su imali zakazana 4 leta, realizovaće jedan ili dva – objašnjava Jovović.

Zaključuje se, dakle, da recesija u zapadnim zemljama ostavlja posledice i u njihovom turističkom sektoru. Sa druge strane, naši ljudi koji se ipak odluče za rani odmor u Grčkoj, biraju ponudu u zavisnosti od toga broja neradnih dana oko Prvog maja i Vaskrsa, ali naš sagovornik navodi da je prosek 5 dana. Dodao je da ima i onih koji ostaju i do 10 dana, baš zbog gorenavedenih benefita.

– Cela porodica može da letuje za 700 evra, čak i kasnije u sezoni – dodao je.

Popularni i evropski gradovi

Kao pravoslavna zemlja Grčka je prvi izbor za vaskršnje praznike, ali ipak ima i onih koji za praznike vole da obiđu i druge atraktivne evropske destinacije.

Ovog proleća veliko interesovanje vlada za Trstom, Bečom, Temišvarom ili Ohridom

– Pored tih evropskih gradova, imamo mnogo rasprodatih aranžmana i za Kipar, Crnu Goru, Maroko i Bugarsku.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter