Izvor: magazin
13.04.2024 u 13:14
0

SILVANA JE BRZO OSVOJILA SRCA: Beograd joj je bio pod nogama a put satkan u zvezdama

Za pevačicu se brzo pročulo u velegradu a ubrzo je njen obožavalac postao student prava i teniser Radmilo Armenulić

Za Silvanu koja će uskoro dobiti i prezime Armenulić, prelazak u prestonicu bio je veliki poslovni uspeh i priznanje. Detinjstvo Zilhe Barjaktarević bilo je teško, odrasla je sa devetoro braće i sestara u Doboju, ali je uspela zahvaljujući svom raskošnom talentu. I njene tri sestre umele su lepo da pevaju, mada je Silvaninim putem pošla samo Mirsada (Mirjana) Barjaktarević. Iako je mnogo kasnije uzela umetničko ime, Zilhu su još u Doboju, kako je kasnije ispričala u jednom intervjuu, njeni prijatelji zvali Silvana po tada popularnoj italijanskoj glumici Silvani Mangano.

 

OTKRIVENO STANJE MERLINA: Menadžment izdao saopštenje kako je i gde se nalazi

Zgrada hotela „Grand“ nalazila se sve do sredine šezdesetih godina, kada je srušena, u Knez Mihajlovoj ulici  na mestu gde je danas plato Filozofskog fakulteta. Sve do Drugog svetskog rata „Grand“ je važio za najbolji beogradski hotel. Posebno su bile na glasu kafana, trpezarija i zimska bašta sa dekorativnom, zastakljenom tavanicom. Ceo enterijer je bio u stilu secesije. U posleratnim godinama hotel je prepravljan tako da je izgubio nešto od prvobitnog sjaja, a zatim i srušen s početkom izgradnje Filozofskog fakulteta. Kao da je i sama građevina nazirala sopstveni kraj, Silvanin glas bio je poslednji treptaj noćnog života koji će na ovom mestu uskoro zauvek nestati.

Po dolasku iz Subotice, posle probe i brižljivog odabira pesama za premijerni nastup, Silvana je izašla pred goste i u svom stilu otpevala deset narodnih pesama. Njen nastup se vrlo brzo pročuo, sutradan uveče došlo je duplo više gostiju. U publici je bilo vrlo živo, kao da je reč o utakmici na stadionu, a ne kafani. Manji deo publike je uspeo da dođe do mesta, ostali su stajali okolo i uživali u muzici.

U publici se vremenom počeo isticati jedan stasiti, ćutljivi madić koji je uredno rezervisao  sto blizu podijuma i pijuckao svoj sok od maline. Dolazio je svake večeri i ostajao do fajronta, ali bio je lepo vaspitan, gospodskih manira i prijatan. Jednom prilikom učtivo je zamolio šefa orkestra da ga upozna sa pevačicom u koju se zagledao.

Bio je to radmilo Armenulić, tada student prava, teniser, i član reprezentacije. Silvana je bila suzdržana zbog loših iskustava s bračnim ponudama u kafanama. Isprva se samo nasmejala, ali je vremenom počela da obraća pažnju na njega. Svidelo joj se što na njegovom stolu nikada nije bilo alkohola. Imala je ranije dosta problema sa pijanim gostima koji su joj prilazili ili dobacivali sa mesta… Upoznavanje je prešlo u zabavljanje, Radmilo je bio stalno uz nju i čekao da završi nastup. Javljao joj se sa teniskih turnira, slao joj pisma. Venčali su se 1961. godine. Tri godine kasnije  rodila im se ćerka Gordana. Porodičnu idilu narušio je odlazak Radmila u Zapadnu Nemačku gde je počeo da igra kao profesionalni teniser. Usledile su i velike turbulencije među njima,  nesporazumi, ali brak je makar na papiru potrajao sve do Silvanine pogibije u saobraćajnoj nesreći 1976. godine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter