Izvor: Blic
20.02.2021 u 23:23
0

Alisa Radaković: Bilo mi je teško da glumim USTAŠKOG DŽELATA Nadu Šakić! (FOTO)

Među istorijskim ličnostima koje se pojavljuju u filmu „Dara iz Jasenovca“ je i Nada Šakić, čuvar ženskog logora Stara Gradiška u sastavu logora Jasenovac, koju tumači mlada glumica Alisa Radaković.

VAŽNO

UŽAS NA KOSOVU! Albanci napali SRBINA!

(UŽIVO) ŠOK ISPOVEST POZNATE SRPSKE PEVAČICE U „IZA BRAVE“! Robijašicu Ivanu svi su napolju izbegavali!

SPECIJAL! Opraštamo se od PANONSKOG MORNARA! (FOTO)

MEGAEKSKLUZIVA! Stravična ispovest generala Bratislava Dikića! (VIDEO)

Ko je bila Nada Šakić: Luburićeva „hijena“

Osnivač logora smrti u Jasenovcu Vjekoslav „Maks“ Luburić, sredinom oktobra 1942. godine u dužnost uvodi i svoje dve polusestre, Zoru i Nadu, koje se ubrzo pokazuju dostojne prezimena Luburić. U ženskom logoru Stara Gradiška, u kome je za svega tri godine ubijeno skoro 80.000 žena i dece, Nada je, prema svedočenjima, bila jedan od najvećih zlotvora.

Kako se navodi u svedočenjima, uvek je bila u ustaškoj zelenoj uniformi sa opasačima, pištoljem i kamom u čizmi, i patološki je uživala u zverskom mučenju i najčešće ubijala bez ikakvog povoda. Postoje svedočenja preživelih zatvorenica koja opisuju njena klanja logorašica. Nakon pokolja bi se malo „utegla“, rukom pročešljala kosu i nastavila dalje kao da je prethodno učinila nešto najnormalnije.

 

Izbegla kaznu za zverstva, Hrvatska je zaštitila

Nada je nakon rata uspela da pobegne iz zemlje, emigrira u Argentinu i izbegne odgovornost za počinjena dela.

Kada su sredinom jula 1998. godine vlasti SR Jugoslavije zatražile od Argentine njeno izručenje, sa istim zahtevom je požurila i Republika Hrvatska. Županijski sud u Zagrebu je već naredne godine odbacio sve dokaze protiv Šakićeve, proglasio je nevinom i oslobodio krivice.

Nada Šakić je ostala u Hrvatskoj gde su se o njoj revnosno starali. Umesto na robiji, Nada Šakić živela je u elitnom domu penzionera u Zagrebu i uživala sve privilegije dostojne nacionalnog heroja i zaslužnog građanina.

ODLAZAK PANONSKOG MORNARA

BEOGRAD SE OPRAŠTA OD BALAŠEVIĆA: Suze, sveće i cveće na Trgu Nikole Pašića (FOTO)

„VOLIM TE TATA, VIDIMO SE U DVORIŠTU“: Jovana Balašević rasplakala sve!

SAHRANA VEROVATNO U PONEDELJAK: Balaševićeva porodica je ovo odbila!

POZIV KOJI JE ISPUNIO DEČAČKI SAN Zbog ovog odgovora Balašević je prozvao celu SFRJ

„Jako intenzivna uloga“

Mlada glumica Alisa Radaković, koja u filmu „Dara iz Jasenovca“ igra Nadu, studentkinja je Fakulteta dramskih umetnosti u klasi Biljane Mašić.

– U filmu „Dara iz Jasenovca“ Predraga Antonijevića tumačim Nadu Šakić, polusestru osnivača ovog logora. Ta uloga je zahtevala detaljne pripreme i istraživanja, snimali smo u okolini Sombora i taj proces je bio veoma intenzivan – rekla je Alisa u jednom intervjuu.



Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter