Izvor: Viktorija Samardžić
08.05.2022 u 12:49
0

BIO SAM ROB TOME ZDRAVKOVIĆA! PEVAO SAM TITU OMILJENU PESMU! Zoran Kalezić za HAPPY BSC otvorio DUŠU direktno iz Danilovgrada (VIDEO)

Eh ljubavi da te nije…

U prijatnoj atmosferi doma Zorana Kalezića u Danilovgradu, uz cvrkut ptica, dok je vetrić lagano pirkao, razgovarali smo sa legendom narodne muzike koja nas je uz stare crnogorske običaje ugostila i dokazao da je pravi domaćin. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Zoran Kalezić (72) rođen je 1. februara 1950. u Danilovgradu. Na sceni je više od pola veka, a svi se veselimo, ponekad tugujemo uz njegove vanvremenske pesme poput:  Moj dobri anđele, Dobro veče izgubljena nado, Stan’ mladosti, stani, stani, Moj život je tužna priča, Željo moja, moj otrove, Kako je lepo u mom kraju, Ti nikad nećeš znati, Šta će meni vino, Vratiću se, majko…

Ekskluzivno za naš portal ispričao je sledeće: 

Kako biste opisali drugarstvo sa Tomom Zdravkovićem? 

– Ne bih mogao da opišem. To nije bilo drugarstvo, to je bilo posedovanje! Ja sam bio rob njegovih želja, od momenta kada mi je dao da budem u blizini njegovoj. Osetio sam njegovu dušu i veličanstvenog umetnika koji je živeo za pesmu i bio njen rob, a život je živeo kako je hteo. To je bilo tako otmeno! Nije baš mnogo umetnika uspelo da živi kako hoće, a on jeste. Nije se obazirao da li će se dopasti publici, kritičarima i ostalima. Živeo je baš po svom. Zato sam ga mnogo voleo. 

Da li ste imali tremu kada ste nastupali za Tita i da li možete da opišete te trenutke?

– Bio sam isuviše mlad. Član sam bio kulturno-umetničkog društva “Budo Tomović” u Podgorici. Previše je sve to bilo uzbudljivo za mene. Nisam smeo da se pomerim, niti da nešto pitam ikoga, jednostavno nisam postojao tad. Nisam čak stigao ni da pevam i mislio sam da je gotovo veče sve dok se nije pojavio Purko Aleksić iz tadašnjeg benda “Montenegro five” i setio se da postojim i ja. Otpevao sam pesmu na majčinom grobu koju je predsednik Tito voleo, a koju sam naučio od mog oca. 

Jednom ste izjavili kako niste imali šanse ni u Danilovgradu ni u Podgorici, a da ste  u Beogradu sam dobili šansu za karijeru. Šta vam je to naš grad pružio i u  kakvom sećanju ostao?

– Uvek ponavljam da je Beograd dobra majka svima onima koji su poneli kućno vaspitanje i poštuju svoju majku. Nisam ništa dobio od Beograda na poklon, ali sam dobio šansu i priliku da se ostvarim kao čovek, kao roditelj, umetnik i građanin. Jednostavno sam dobio šansu koju u Danilovgradu nisam imao. To nikada neću da zaboravim. Svi su morali da se legitimišu i dokažu u Beogradu. Dejan Savićević je ostao u Podgorici da igra za Budućnost, kad je otišao za Beograd igrao je za Zvezdu i postao svetska zvezda. Svi su morali da se dokažu jednostavno i oni iz Splita, Zagreba, Skoplja, Ljubljane, Podgorice… Beograd je šansa. Divno je kad šetam Knez Mihajlovom sa mojom Irenom. Često  kažem ja sam ovome gradu kupio kroz poreze najmanje stotinu stanova. Živeo sam u regularnoj državi i ja sam se Beogradu odužio. Kamo sreće da sam dobio šansu u Danilovgradu, bio bi veći bar za hiljadu stanovnika. 

Da li vam se mlade nade obraćaju za savete?

– Mene mladi ljudi doživljavaju kao starijeg kolegu, jer ja nemam taj  kritički odnos. Ne dajem to sebi za pravo. Svako nek traži svoje mesto pod suncem. Lepo mi je kad čujem da oni pevuše te pesme, iako su u nekom drugom fazonu. Sa dosta njih sam ostvario lepu komunikaciju i uvek su spremni da čuju moj savet, mišljenje. Poštuju moje iskustvo i godine, to se vidi da je iskreno. Rećiću vam jedan savet: Dajte sve za muziku i od muzike ćete dobiti dovoljno da budete srećni. Za muziku treba dati sve, a pesmu nizašta! 

Snimili ste novu pesmu “Za Irenu“ (Eh, ljubavi da te nije). Ovo je posebna pesma za vas…? 

– Male sam šanse sebi davao da ću moći da je otpevam u ovoj situaciji u kojoj se nalazi moje telo. Ali izgleda da je želja, volja, ljubav i vera i sami tekst pesme su ušli toliko duboko u mene da sam ja skupio snage. Kolege su mi rekle da je ovo najbolja interpretacija u mojoj karijeri. Sama sudbina pesme je neverovatna! Nije mi neprijatno da pričam, jer se radi o tvojoj majci.Davno sam otpevao hit i evergreen “Šta će meni vino” od Natalije Preočanin- Samardžić,a danas se srećemo. To je igra života koju ne možemo da izbegnemo! O ovoj pesmi će se tek govoriti. Žarko Laušević i Dragan Gagi Jovanović su fascinirani… Njihove poruke u ovoj situaciji su mi mnogo značile.

Pogledajte u videu šta nam je proslavljeni pevač sve rekao:

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter