Izvor: Alo
14.04.2024 u 10:38
0

IZRAELSKI NOVINARI PRETE: Planira se bombaški napad zbog učešća Izraela na Pesmi za Evroviziju

Izraelski TV kanal Keshet 12 prijavio je snimljeni razgovor organizatorima događaja, kao i švedskoj policiji, koja sada istražuje pomenute navode

Islamski ekstremisti planiraju da bombarduju mesto održavanja Pesme Evrovizije u Švedskoj sledećeg meseca u znak protesta zbog učešća Izraela, saopšteno je sinoć.

Tajni izveštači izraelskog informativnog kanala rekli su da su im stražari u najvećoj džamiji u Malmeu – gradu u kojem se održava događaj – rekli da teroristi planiraju da napadnu arenu u kojoj će se održati petodnevno takmičenje.

Predstavljajući se kao muslimanski britanski turisti, novinari tvrde da ih je obezbeđenje upozorilo da ne prisustvuju događaju jer će „eksplodirati“.

Jedan je dodao:

– Ne idi tamo, ne idi tamo. Oni će ga razneti

Izraelski TV kanal Keshet 12 prijavio je snimljeni razgovor organizatorima događaja, kao i švedskoj policiji, koja sada istražuje pomenute navode, piše „Daily mail“.

Sinoć je portparol Evrovizije rekao da će takmičenje i dalje trajati, a u Malme areni sa 15.000 sedišta nastupiće umetnici iz najmanje 37 zemalja. Očekuje se da prisustvuju navijači iz celog sveta.

Propalestinski aktivisti pozvali su Evroviziju da zabrani Izrael zbog rata u Gazi, koji je, prema Hamasu, ostavio preko 32.000 mrtvih, od kojih su većina bili žene i deca.

Eden Golan, rusko-izraelska pevačica, trebalo bi da predstavlja Izrael.

DUŠICA JAKOVLJEVIĆ POKAZALA DEČKA! Blista od sreće i ne skida osmeh sa lica, sada je sve javno

Evrovizija je ranije zabranila Rusiju nakon što je izvršila invaziju na Ukrajinu u februaru 2022, ali dozvoljava Izraelu da se takmiči ove godine uprkos tome što je njena pesma izazvala kontroverze čak i pre nego što je počelo ovogodišnje takmičenje.

Njena pesma se prvobitno zvala „Oktobarska kiša“ i imala je za cilj da pruži izraelsku perspektivu terorističkom napadu Hamasa 7. oktobra u kojem je poginulo skoro 1.200 ljudi.

Međutim, Evrovizija je zahtevala da se tekst promeni na osnovu toga što se eksplicitno pominje masakr, čime je prekršena posvećenost takmičenja političkoj neutralnosti.

Pesma je uključivala stihove „Nema više vazduha za disanje“ i „Svi su bili dobra deca, svako od njih“, ali su reči od tada promenjene i pesma je preimenovana u Hurricane.

Dvojica novinara iz Kešeta 12 posetili su Malme, koji ima 50.000 muslimanskih stanovnika, treći po veličini u Švedskoj posle Stokholma i Geteborga.

Novinari su se našli pod opsadom na ulicama dok su ih muslimanski pripadnici javnosti psovali, pljuvali i čak napadali novinare pred kamerama kada su saznali da su Izraelci.

Tim za izveštavanje je takođe razgovarao sa prodavcima koji su otvoreno pozivali na uništenje Izraela i videli su kako se prodaju karte Palestine koje su uključivale čitavu kopnenu masu Izraela.

Takođe u dokumentarcu, dvojica novinara ušli su u džamiju Al-Vakf predstavljajući se kao dva muslimana iz Londona i razgovarali su tada na engleskom sa dvojicom čuvara džamije.

Jedan, u žutoj visokoj jakni, rekao je novinarima da ne prisustvuju Evroviziji jer će biti napadnuta. Stražar je rekao: „Dići će je u vazduh jer će tamo biti Izraelaca“.

Prvi čuvar je dodao da ima članove porodice koji rade u blizini Malme arene i da im je rečeno da ne idu na posao dve nedelje otprilike u vreme održavanja Evrovizije.

– Moji roditelji, oni rade tamo. Na poslu su im rekli da ne mogu da idu na posao dve nedelje, jer će možda eksplodirati – rekao je on.

Sinoć je portparol Evrovizije istakao da im je bezbednost učesnika najvažnija:

– Veoma ozbiljno shvatamo bezbednost učesnika i osoblja na Pesmi Evrovizije. Svaka pretnja za koju smo obavešteni se prijavljuje nadležnim organima – istakao je on.

Podsetimo, najmanje devet demonstranata uhapšeno je u subotu u Londonu nakon što su se propalestinski i izraelski demonstranti sukobili jedni s drugima pred policijom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter