Izvor:
05.12.2016 u 18:35
0

Jelena Dokić progovorila posle nekoliko godina ilegale: Evo šta mislim o NOVAKU ĐOKOVIĆU!

Jelena Dokić je bila prva koja je pokrenula tenisku revoluciju u Srbiji početkom 21. veka, koju su kasnije razvili Novak Đoković, Ana Ivanović, Jelena Janković, Janko Tipsarević, Viktor Troicki…

Devojka rođena u Osijeku, dva puta se selila zbog rata. Najpre iz Hrvatske u Srbiju, a potom iz Srbije u Australiju. Pod njihovom zastavom je i počela tenisku karijeru, ali je brzo počela da igra za našu državu.

U najboljim teniskim godinama stigla je do četvrtog mesta, što joj je bio i najbolji plasman u karijeri. Osim tenisa, i njen privatni život privlačio je pažnju javnosti. Naročito zbog oca Damira, koji je bio protiv njene veze sa Hrvatom Tinom Bikićem, sa kojim je Jelena i dalje u vezi.

Danas živi sa svojim dugogodišnjim partnerom i uglavnom je van tenisa, mada ističe da je to njena velika ljubav i dalje.

– Prija mi što sam se malo sklonila od medija i pažnje javnosti. Toga je bilo mnogo tokom moje teniske karijere. Posvetila sam pažnju pisanju svoje autobiografije u kojoj ću izneti neke detalje koji su obeležili i moju karijeru i život.

– U tenisu radim malo kao komentator i ambasadorka egzibicionih turnira u Australiji i Aziji. Više radim van tenisa i imam neki svoj biznis i kompaniju. Ne radim baš puno kao trener, ali uletim na neke interesantne pozive da povremeno radim sa decom i odradim neke kampove i teniske klinike – rekla je Jelena.

Jelena se sada pomirila sa ocem Damirom, sa kojim dugo nije razgovarala, jer se protivio njenoj vezi sa Tinom Bikićem.

– Moj otac je impulsivan, ali nikada tu nije bila mržnja. Mi smo sada u dobrim odnosima, lepo se slažemo i često čujemo, žao mi je što tako nije moglo i pre deset godina. Moj otac je u teniskim temama bio u pravu. U našim privatnim odnosima i komentarima mojih ličnih odluka je situacija drugačija. Zbog toga godinama nismo bili u kontaktu. Način na koji je komentarisao privatan život je bio potpuno pogrešan. Takođe, njega su bolele nepravde, a on ume impulsivno da reaguje.

Ističe da ne prati previše dešavanja u regionu i primećuje da i dalje postoji netrpeljivost među narodima.

– Ne previše. Pokušavam da se držim što dalje od politike. Ali vidim da se živi teško, a da su zbog rata i dalje otvorene rane i da je dalje velika netrpeljivost. Naravno da mi to smeta, i da bih volela, koliko je to realno i moguće da se zaboravi ružna prošlost i ratovi i da se ljudi okrenu budućnosti i normalnom životu – ističe Jelena.

– Novak Đoković je postigao neverovatne uspehe, i to ne samo na nivou Srbije, već na planetarnom nivou. On je već sada jedan od najboljih u istoriji tenisa – rekla je Jelena, a onda ostala zatečena, kada joj je rečeno da je Novak na meti kritika i neslanih šala nakon pada na drugo mesto.

– Ako je to tačno i ako se zaista o tome piše, to je prosto neverovatno. Molim vas da budete precizni kada me budete prenosili o Novaku Đokoviću jer me zbog takvih priča srce boli. Znam kako je biti na vrhu i kako se posle jednog lošijeg meča svi okrenu protiv vas. Novaka veoma cenim i poštujem i kao ličnost i kao sportistu i tenisera. Postigao je izvanredne uspehe, na koje svi u Srbiji moraju da budu ponosni – zaključila je Jelena Dokić za Blic.

Telegraf
Foto:Facebook/Jelena-Dokić

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter