Izvor: KURIR
09.04.2022 u 18:32
0

„KULTURA JE NEŠTO ŠTO JE SUBVENCIONISANO“: Evo kako je preminuli Bojan Lazarov govorio o kulturi!

Ako postoji jasna kulturna strategija, onda će i javnost imati jasnu sliku šta mi to radimo, a ne da se svodimo na banalne pijačarske okvire, isticao je preminuli glumac

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE 

Bivši direktor Malog pozorišta „Duško Radović“ Bojan Lazarov preminuo je sinoć u Beogradu. Studirao je glumu na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Bore Draškovića. Od 1996. godine profesionalno glumi u pozorištu, na filmu i televiziji. Bio je član Narodnog pozorišta u Somboru. Ostvario brojne uloge u pozorištima u Beogradu i Somboru, a ovako je govorio o svom poslu, kad je jedno vreme bio upravnik.

 – Mislim da je kultura ustavno bitna stvar i da o tome ne treba diskutovati. Kultura je odvajkada nešto što je subvencionisano, čemu treba pomoć mecena. Ako postoji jasna kulturna strategija, onda će i javnost imati jasnu sliku šta mi to radimo, a ne da se svodimo na banalne pijačarske okvire, da li su nam potrebna dva ili tri čoveka, da li je ovo kilo paradajza ili kilo predstave – govorio je glumac.

TUGA: Preminuo naš poznati glumac!

– Svi koji vole i posećuju pozorište znaju da to nije samo pojava tri-četiri glumca na sceni, već živa stvar koja pršti i vrvi, tu su dekorateri, rekviziteri, tehnika na stubovima, majstori za svetlo, tonci… Repertoarsko pozorište znači da se jedna predstava izvodi ovog meseca dva ili tri puta, pa zatim ponovo kroz mesec dana i kako po novim propisima angažovati ljude, pa prekinuti ugovore i onda opet po Uredbi tražiti saglasnost za angažovanje, a dok dozvola stigne predstava može i da umre. Novim propisima dovedena u situaciju da se po pet kucanih strana objašnjava kako funkcionišemo, jer smo u obavezi da to dostavimo nadležnima uz zahtev o potrebi za angažovanje saradnika – ovako je govorio Bojan Lazarov.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter