Izvor:
05.12.2016 u 00:16
0

APELACIONI SUD POTVRDIO: Šljivančanin i Đokić oslobođeni svih optužbi!

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je prvostepenu presudu Drugog osnovnog suda i pravosnažno oslobodio Baranina Vladislava Šljivančanina i Dragana Ðokića svih optužbi koje su ih teretile da su bili članovi grupe koja je planirala vršenje različitih krivičnih dela.

Oni su sa još dvojicom okrivljenih bili uhapšeni u septembru prošle, a mediji su izveštavali da je u pitanju grupa koja je planirala likvidacije po Beogradu.

Optuženom Almiru Dragišiću Apelacioni sud je potvrdio prvostepenu presudu od 11 meseci zatvora i 20.000 dinara zbog neovlašćenog držanja pištolja sa pripadajućim okvirom i 8 komada municije.

Međutim, Stefanu Mandiću je ukinuta prvostepena presuda kojom je bio osuđen na godinu i po dana zatvora i 20.000 dinara i do daljeg mu je produžen pritvor u koje je od avgusta 2015. godine.

On je optužen da je neovlašceno držao u garaži – u vozilu automatsku pušku sa jednim metkom u cevi, kao i pripadajućim okvirom sa 29 komada metaka, kao i da je pored vozila, u putnickoj torbi skrivao pet metaka, a ispod torbe dve kutije sa ukupno 60 metaka.

U stanu je kako se tereti, neovlašćeno držao pištolj sa pripadajućim okvirom u kome se nalazilo 14 metaka, prigušivać za pištolj, 1 puščani metak, kutiju sa 15 metaka, okvir za automatsku pušku i kratki okvir za pištolj sa jednim metkom.

Mandić i Dragišić su takođe pravosnažno oslobođeni od optužbe da su, kao saizvršioci – izvršili krivicno delo udruživanje radi vršenja krivicnih dela i krivično delo posebni slucajevi falsifikovanja isprave.

Mediji su preneli letos da je Mandić tokom suđenja svu krivicu preuzeo na sebe.

Tanjug
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter