Izvor: kurir.rs
01.09.2023 u 13:46
0

NOVI DETALJI EKSPLOZIJE U SMEDEREVU: Brat izgubio oko, prebačen u Beograd, sestra ima višestruke posekotine po telu

Kako je rekao dr Željko Smiljanić, pomoćnik direktora Opšte bolnice Smederevo, mladić je izgubio vid na jednom oku.  Muškarac od 25 godina ima višestruke povrede po telu od šrapnela, svuda po telu su mu geleri, od glave, grudnog koša, trbuha i ekstremiteta. Nakon inicijalne dijagnostike uradili smo operaciju i izvadili mu nekoliko šrapnela iz prednjeg trbušnog zida. Srećom, nema povrede unutrašnjih organa, nije imao unutrašnje krvarenje i nije životno ugrožen. Ali, ima povredu oba oka, a na jednom će najverovatnije trajno izgubiti vid, za drugo je dijagnostika u toku i videćemo šta će kolege u Beogradu uraditi, da li će uspeti da mu sačuvaju vid – navodi dr Željko Smiljanić, pomoćnik direktora Opšte bolnice Smederevo

Ovo je bombaš iz Smedereva: Aktivirao eksploziv zbog neplaćenih kirija

Devojka od 22 godine ima višestruke posekotine po telu.

– Urađena je inicijalna dijagnostika i nema znakova povrede vitalnih organa, stabilnog je opšteg stanja i van životne opasnosti. Posekotine ima i po glavi i po rukama, svuda. Kod nje nije bilo potrebe za bilo kakvom hirurškom intervencijom – navodi dr Smiljanić.

– Počelo je staklo da pada na sve strane, delovi prozora, stvari bilo je jezivo. U prvi mah nismo znali šta se dogodilo ali smo ubrzo videli delove tela ispred zgrade – kaže jedan od očevidaca za Kurir.

Mladić koji je stanuje stan ispod onog u kom je došlo do detonacije kaže za Kurir da je sva sreća da je živ.

– Sve nam je uništeno samo su ikone ostale. Bog me je spasao i da ne budem tu. 15 minuta pre eksplozije prijatelj me je zvao da izađem na fudbal i uzeo psa usput da ga prošetam. Sudbina pa sam preživeo – kaže potreseni mladić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter