Izvor: informer.rs
01.12.2023 u 15:23
0

ČEKIĆEM PRETUKLI MLADIĆA: Razlog brutalnog prebijanja je neverovatan

Više tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je istragu protiv petorice osumnjičenih za razbojništvo, počinjeno 1. oktobra ove godine, kada su uz upotrebu sile oštećenom V. Lj. oduzeli novac koji je on prethodno preuzeo iz jedne kladionice na Novom Beogradu, na ime dobitka na onlajn klađenju.

Osumnjičeni Vuk M. (18) i Jovan C. (21) su se pred dežurnim tužiocem branili ćutanjem, dok su Andrija R. i Bogdan P. priznali krivicu i izneli odbranu nakon čega im je ukinulo zadržavanje te će se njih dvojica u daljem toku postupka braniti sa slobode.

Za ostalu dvojicu je predložen pritvor do 30 dana, a peti osumnjičeni Petar A. se već nalazi iza rešetaka s obzirom da je uhapšen još 23. oktobra.

Svi oni se terete da su 1. oktobra, oko 15.50 časova, uz upotrebu sile od V. Lj. oduzeli 810.000 dinara i 1.150 evra.

PREKRŠIO MERU ZABRANE PRILASKA ŽENI: Tužilaštvo podiglo optužnicu protiv muškarca iz Zemuna

Sumnja se da je dan ranije Vuk M. saznao u kladionici od prisutnih posetilaca da je njegov poznanik V. Lj. dobio na onlajn klađenju preko milion dinara i da je zakazao isplatu za 1. oktobar.

– Vuk M. je nakon toga ovu informaciju preneo ostalim osumnjičenima i još dvojici nepoznatih muškaraca, pa su se dogovorili oko toga kako da ga opljačkaju. Nedugo potom kupili su tri mobilna telefona i tri SIM kartice, kao i kutiju hirurških maski i rukavica. Sutradan su osumnjičeni sačekali da oštećeni podigne dobitak iz kladionice i onda krenuli da ga tuku pesnicama, čekićem i replikom pištolja dok mu nisu oduzeli pare. Na kraju su se udaljili i po dogovoru sakrili novac da bi ga kasnije podelili – otkriva Informerov sagovornik iz istrage.

Za konkretno krivično delo, razbojništvo izvršeno u grupi, zaprećena je kazna zatvora od tri do 15 godina.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter