Izvor: KURIR
18.06.2024 u 11:44
0

DARKO ŠARIĆ TRAŽI IZUZEĆE CELOG SUDSKOG VEĆA: Nisu prihvatili da saslušaju nijednog mog svedoka!

Darko Šarić koji je pravosnažno osuđen na 14 godina za šverc kokaina podneo je zahtev za izuzeće sudskog veća koje vodi postupak za trajno oduzimanje imovine, za koju tužilaštvo smatra da je stečena kriminalom.

Njegovi advokati Dalibor Katančević, Marko Janković i Branislav Popovac, predsedniku suda podneli su zahtev za izuzeće veća, koji su izneli i u sudnici Specijalnog suda, ali ga je sudija Slađana Marković odbila.

– Kao punomocćnici Darka Šarića, kao i njegovog brata Duška, zatim Ivanke, Nataše, Danijele Šarić i njegove supruge Lane Popović, koji su takođe obuhvaćeni postupkom za trajno oduzimanje imovine posle donošenja pravosnažne presude za šverc kokaina, oni su predsedniku suda dostavili zahtev za izuzeće celog sudskog veća navodeći da sumnjaju u njihovu nepristrasnost. Naveli su da su tokom postupka odlukom veća saslušani svi svedoci Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, ali nijedan od preko 20 svedoka koje su predložili advokati – potvrdio je sagovornik Kurira.

„OTVORILI MI GLAVU ČELIČNIM KLJUČEM, SKINULI ME I KRVAVOG OBMOTALI PEŠKIROM…“ Beograđanin opisao jezivu dramu koju je preživeo

 

U zahtevu za izuzeće, advokati su naveli i da su svedoci predloženi na okolnost sticanja imovine obuhvaćenih postupkom u periodu pre 2002.

– Imovina stečena u tom periodu je predmet zahteva za oduzimanje i predložili smo svedoke i priložili dokumentaciju da se Centralni registar o prihodima lica u Crnoj Gori ažurira tek od 2002. i da je jedini način da se nečiji prihodi pre te godine utvrde, saslušanje svedoka – navodi se u zahtevu koji su potpisali advokati.

Kako se dodaje, ispitivanje svih predloženih svedoka, ali i pribavljanja određene dokumentacije koja se već nalazi u istom sudu, veće je odbilo na ročištu odloženom 6. juna.

– Predlažemo da zbog sumnje u nepristrasnost, predsednik suda izuzme predsednika i članove veća i predmet u rad dodeli novom veću – naveli su advokati u zahtevu.

Inače, postupak se vodi na zahtev tužilaštva za trajno oduzimanje nepokretne imovine, stanova, zemljišta, garaža u Beogradu, Kragujevcu, Sremskoj Kamenici, zatim kompletnog nameštaja pronađenog u kući na Tatarskom brdu, sprava za teretanu, elektonskih uredjaja kao i novca.

Podsetimo, protiv Darka Šarica u toku je i postupak za pokušaj diskreditacije i planiranje ubistva svedoka saradnika u predmetu za šverc kokaina, Nebojše

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter