Izvor: Kurir.rs
06.12.2023 u 10:45
0

DOŽIVOTNA ROBIJA RADOMIRU KOJI JE ZAPALIO ŽENU U BEOGRADU: Sačekao je u ulazu zgrade i polio benzinom

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je kaznu doživotnog zatvora Radomiru Blagojeviću koji je 13. jula 2020. u hodniku stambene zgrade u Beogradu ubio Zoricu Kalinić tako što je polio benzinom i zapalio! Takođe, Blagojević je osuđen i zbog toga što je 23. juna 2020. u Smederevu silovao R. N.

– Apelacioni sud u Beogradu, nakon održane sednice veća, dana 2. novembra 2023. godine doneo je presudu kojom je odbio kao neosnovane sve žalbe i potvrdio prvostepenu presudu – navodi se u saopštenju tog suda.

U obrazloženju odluke da Blagojević bude osuđen na najtežu kaznu navodi se da je, odlučujući o kaznu, ovaj sud cenio olakšavajuće okolnsoti, a to je da je okrivljeni priznao izvršenje ubistva Zorice Kalinić, kao i otežavajuće, odnosno okolnost pod kojima je ubistvo izvršeno.

DONETA PRESUDA: Milan osuđen za UBISTVO BRATA

– Izvršenju krivičnog dela je prethodilo praćenje oštećene Zorice Kalinić od strane okrivljenog, zatim, način na koji je navedeno krivično delo izvršio, odnosno da ju je polio benzinom čim mu je okrenula leđa u trenutku kada je ulazila u zgradu u kojoj je živela, da je bacio na nju celu kanticu i upaljačem je zapalio – navodi se u obrazloženje odluke.

Apelacioni sud, u obzir je uzeo njegovo držanje posle učinjenog krivičnog dela, a naročito njegov odnos prema žrtvi krivičnog dela, budući da se okrivljeni, iako je video da oko njega sve gori, samo okrenuo i otišao iz ulaza, da je nakon toga, prema sopstvenom priznanju prvo išao sporednim ulicama ka Surčinu, a onda ušao u neki autobus prema gradu, potom otišao do Pančeva, te obalom Dunava peške otišao u svoje selo gde je stigao oko 4:30 ujutru, a tek sutradan rekao što je učinio oštećenoj Zorici.

– Iz ovakvog ponašanja okrivljenog nakon izvršenog krivičnog dela proizlazi da ništa nije preduzeo kako bi na bilo koji način pokušao da umanji posledice učinjenog krivičnog dela, u smislu da je pozvao hitnu pomoć i vatrogasnu službu, već se samo okrenuo i otišao kao da se ništa nije dogodilo, čime je ispoljio prema žrtvi bezosećajnost i bezobzirnost, i ne samo to, okrivljeni je izjavio da mu je žao samo što na mestu pokojne Zorice Kalinić nije bila druga oštećena, iz čega proizlazi da se okrivljeni uopšte nije pokajao zbog učinjenog – navodi se u odluci i dodaje da je Viši sud u Beogradu pravilno kao kaznu odredio doživotni zatvor i da je u slučaju Radomira Blagojevića blažom kaznom ne bi ostvarila svrha kažnjavanja.

Podsetimo, tokom postupka je utvrđeno da je Blagojević 13. jula 2020. u prepodnevnim satima došao u zgradu u kojoj je živela Zorica Kalinić i čekao da ona dođe. Čim je ušla u zgradu, krenuo je za njom u ulaz i posle kraćeg razgovora i odbijanja da ga primi u stan, polio je benzinom i zapalio. Nesrećna žena, preminula je dva dana kasnije.

– Zorica je kucala na naša vrata, a kad smo otvorili, šokirali smo se! Bila je gola, jer joj je garderoba izgorela, crvena od opekotina, spaljene kose. Tražila je pomoc. Nismo je prepoznali, pitali smo je kako se zove i tek kad je rekla Zorica, shvatili smo ko je – rekao je jedan od komšija za Kurir posle zlocina. On je tada ispričao da je Zorica rekla da ne zna ko ju je napao.

– Rekla je: „Upali me jedan čovek“. Mi smo odmah posumnjali na Radomira. On je povremeno dolazio kod nje, a upoznali su se preko Fejsbuka. Radio je na nekoj građevini, inače je iz Smedereva. Desetak dana pre napada ona mu je rekla da ne želi više da ga vidi. Žalila se da je mnogo pio, ali i da je napada. Hvatao ju je za vrat i davio. Nije htela da prijavi policiji jer je htela da prekine svaki kontakt s njim.

Inace, Blagojević je optužen i da je ranije iste godine, 23. juna, u kuci u Smederevu tukao i silovao R.N.

Blagojevic je priznao ubistvo Zorice Kalinić. Međutim, nakon svedočena oštećene R. N. koja je rekla da je kobne večeri došla kod njega kako bi mu za novac sredila kuću, a on je brutalno pretukao i silovao, Blagojević je skočio sa optuženicke klupe i rekao da ona laže.

– Odgovaram za ubistvo Zorice i spreman sam za kaznu, ali pred svima da kažem – više bih voleo da je Zorica živa, a da je ova pod zemljom – šokirao je Blagojevic sve u sudnici.

Takode, R. N. je ispricala da se zbog delimicne amnezije ne seća svih detalja, ali da je posle onoga što joj je optuženi uradio 36 sati ležala u bolnici bez svesti i navela je da zna da ju je udarao po glavi dok nije pala u nesvest.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter