Izvor: Kurir
14.04.2024 u 17:09
0

HAOS NA NOVOM BEOGRADU! DOŠAO DO SVINGER KLUBA PA NAPAO MUŠKARCA NOŽEM I POLIO MU AUTO BENZINOM: „Hteo sam samo da ga zaplašim“

Muškarac Đ.I. (32) uhapšen je juče po nalogu Trećeg osnovnog javnog Tužilaštva zbog krivičnih dela Laka telesna povreda, Izazivanje opšte opasnosti u pokušaju i Ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

– Uhapšenom se stavlja na teret da je u petak posle ponoći, došao do svinger kluba na Novom Beogradu, prethodno ponevši sa sobom nož i plastičnu flašicu sa benzinom, pa se ispred kluba našao sa oštećenim, kojeg je, posle verbalne rasprave, pokušao nožem da ubode u stomak – navodi se u saopštenju tužilaštva i dodaje:

– U cilju sprečavanja napada, oštećeni je rukom uhvatio sečivo noža i utrčao u klub, pa je na taj način zadobio laku telesnu povredu u vidu posekotine desne šake.

Srećko Sofronijević na saslušanju u Osnovnom sudu u Prištini

Nakon navedenog osumnjičeni je nožem isekao zadnju gumu na vozilu oštećenog, polio automobil benzinom i krenuo da beži, kada je uočen od strane policijskih službenika koji su mu naredili da baci nož i da stane, ali se osumnjičeni oglušio o njihova naređenja i pružao otpor prilikom hapšenja.

– Dana 14.04.2024. godine, pre saslušanja, uhapšeni je pregledan od strane veštaka psihijatra, pa kako je Đ.I. procesno sposoban izneo je svoju odbranu pred javnim tužiocem kada je izjavio da su delimično tačni navodi krivične prijave, ali da on nije hteo oštećenog da ubode nožem u stomak već je samo hteo da ga zaplaši – navodi se.

Takođe je izjavio da često zloupotrebljava antidepresive, pa je veštak, uzimajući u obzir sve činjenice, dao mišljenje da je osumnjičeni postupao u stanju bitno smanjene uračunljivosti, kao i da postoji opasnost da će boravkom na slobodi ponoviti isto ili učinite teže krivično delo, zbog čega smatra da mu je potrebno izreći i meru bezbednosti psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi.

S ozbirom na navedeno, Treće osnovno javno tuzilastvo u Beogradu je predložilo Trećem osnovnom sudu u Beogradu da prema uhapšenom odredi pritvor, koji je rešenjem i određen.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter