Izvor: kurir.rs/BSC Happy
05.12.2023 u 16:31
0

JEDAN MRTAV, TROJE TEŠKO POVREĐENO: Detalji užasnog požara u Čačku

U požaru koji je juče ujutro izbio u stanu na prvom spratu u Trnavskoj ulici u Čačku život je izgubio muškarac (73), a tri starije žene su teško povređene. Nastradali je živeo u stanu iznad jedinice u kojoj je izbio požar, a nastradao je od posledica gušenja.

Vatra je izbila na prvom spratu u stanu broj 3 u kojem su živele sestre, žene starije životne dobi. Muškarac koji je nastradao je bio u stanu na spratu iznad stambene jedinice u kojoj je izbila vatra. Muškarac je u bolnicu primljen kao NN lice, a preminuo je od posledica gušenja.

Pretpostavlja se da su sestre u stanu ispod koristile grejalicu za dogrevanje, što je bio uzrok požara.

POŽAR U STAMBENOJ ZGRADI U ČAČKU: Lekari se bore za život dve žene

U Prijemno-urgentnu službu čačanske Opšte bolnice su primljene i dve starije žene, sestre, u čijem je stanu na prvom spratu buknula vatra.

– Pretpostavlja se da su se starice u stanu dogrevale grejalicom i da je ona uzrok izbijanja vatre. Nakon obavljenog uviđaja, znaće se šta je uzrok požara – kaže izvor iz istrage.

– Dve žene su primljene iz požara u teškom opštem stanju. Obe su smeštene u jedinicu intenzivne nege – izjavila je dr Marija Stranjanac, PR bolnice u Čačku.

Kako su rekli stanari, zgrada u Trnavskoj je priključena na sistem daljinskig grejanja.

– Vatra je zahvatila i stan iznad, u kojem je nastradao muškarac, a starija žena se nagutala dima. Veoma brzo se vatra proširila i na okolne stanove, sve se odigralo munjevitom brzinom. Dim je ušao u sve stanove, a vatra je zahvatile i stanove pored – kažu komšije koje smo zatekli u čišćenju zgarišta u hodniku.

Svi stanati ove petospratnice su juče evakuisani, ali su se tokom dana vratili u svoje domove. U kasnim popodnevnim satima njima je i uključena struja.

– Zdravstveno stanje dve starije žene je i dalje kritično. One pored opekotina imaju i problem sa disanjem usled gušenja dimom – rekli su u bolnici.

Pripadnici MUP-a su juče obavili uviđaj, a nakon toga znaće se šta je stvrni uzrok požara.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter