Izvor: HAPPYBSC
01.03.2024 u 21:17
0

KAZNA ZA RODITELJE: MUP najavljuje krivičnu prijavu protiv roditelja dečaka koji je slao dojave o bombama

Policija je identifikovala i pronašla dečaka za kojeg se sumnja da je slao dojaveo o bombama na adrese više osnovnih i srednjih škola u Srbiji, kao i na Aerodromu "Nikola Tesla". Pošto dete ima 12 godina i ne podlaže krivičnoj odgovornosti, protiv roditelja će biti podneta krivična prijava

Policija je u Beogradu izvršila pretres stana i drugih prostorija dvanaestogodišnjeg dečaka, za kojeg se sumnja da je uputio veći broj pretnji o navodno postavljenim bombama, upućenih 29. februara i 1. marta ove godine, Aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu, OŠ „14. oktobar“ u Loznici, Srednjoj školi u Kladovu, Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, OŠ „Vladimir Rolović“, Gimnaziji „Patrijarh Pavle“ i OŠ „14. oktobar“, sve u Beogradu.

MUP navodi da je utvrđeno da je ovaj dečak putem elektronske pošte slao poruke preteće sadržine, čime je ugrozio bezbednost većeg broja dece i građana u Republici Srbiji, kao i funkcionisanje beogradskog aerodroma.

 

Prilikom pretresa su pronađeni i dokazi o slanju većeg broja pretnji, dodaju iz policije.

„S obzirom na činjenicu da je izvršilac dete mlađe od 14 godina koje po zakonu nema krivičnu odgovornost, protiv roditelja će biti podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zapuštnje i zlostavljanje maloletnog lica“, saopštio je MUP.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter