Izvor: telegraf
18.11.2021 u 09:29
0

KLUPKO UBISTVA ĐOKIĆA SE ODMOTAVA! Ovo su prikupljeni dokazi

Obimna veštačenja u istrazi ubistva Gorana (57), Gordane (56) i Lidije Đokić (25) iz Aleksinca, koji su oteti i ubijeni 27. septembra, a pronađeni spaljeni šest dana kasnije, stručnjaci iz Zavoda za sudsku medicinu u Nišu privode kraju.

S nalazima u rukama zamenika tužioca Tatjane Stevanović, Više javno tužilaštvo u Nišu će pribaviti materijalne dokaze koji će rasvetliti učešće Gorana Džonića, prvoosumnjičenog za ubistvo Đokića i trasirati mu put iza rešetaka na dugi rok. 

Prema nezvaničnim informacijama, protiv penzionisanog vatrogasca prikupljeno je mnogo dokaza da bude optužen već sada iako će istraga za trostruko ubistvo u selu Moravac trajati najmanje tri meseca.

Nalazi veštačenja koji će biti gotovi možda već sutra ukazaće i na to da li je i Džonić imao pomagače i koliko njih u monstruoznom ubistvu porodice vlasnika menjačnice, koji mu je inače brat od strica.

– Velika DNK veštačenja su skoro završena, neki nalazi su otišli, a i zapisnici su gotovi i uz fotografije biće pridruženi predmetu. Bilo je mnogo uzoraka, ali, prosto, tako je normalno. Verovatno će dodatno biti donesene naredbe i za nova veštačenja. Obdukcioni nalazi su najvećim delom takođe završeni, kao i toksikološke analize. Očekujem da će sve biti gotovo do kraja nedelje – rekao je Goran Ilić, direktor zavoda.

Grafolog veštači priznanicu nađenu među novčanicama

Neoborivi dokazi protiv Gorana Džonića već su u fioci zamenika tužioca. 

Nakon što je pronađen DNK na zakopanom novcu u voćnjaku Džonića, krucijalni trag ka penzionisanom vatrogascu je i priznanica koja je glasila na njegovo ime („Za Gorana Džonića“), nađena u gomili novčanica koju je ubica prevideo u brzini da sakrije tragove. Očekuje se da uskoro bude gotov i nalaz grafologa, koji će veštačiti rukopis s priznanice.

Kao treći od pet krupnih dokaza u predmetu protiv Džonića, stoji i Džonićev nelegalni pištolj, pronađen u dimnjaku u stanu njegove žene SuzanDžonić u Aleksincu.

Četvrti dokaz je čaura nađena u zapaljenom pasatu Gorana Đokića, a koja je ispala iz pištolja pronađenog kod Džonića. Brojni snimci na kojima je zabeleženo kretanje prvoosumnjičenog na dan ubistva dokaz su da je počinio radnje, direktno ili indirektno, vezane za monstruozno ubistvo rođačke porodice.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter