Izvor: telegraf
18.11.2021 u 09:37
0

OBRT U ISTRAZI NESREĆE U NIŠU! Žena koja je UBILA dvoje pešaka bila pod dejstvom OPIJATA!

Nišlijka B.S. (53), koja je 11. aprila na pešačkom prelazu pokosila dva pešaka usled čega su oboje preminuli u bolnici, bila je pod dejstvom opijata.

Nesreća se dogodila na Vizantijskom bulevaru kada je B.S. “golfom” udarila Ljubomira Novakovića (80) i Danicu Andrić (75). Povredama je 17. aprila podlegla žena a nekoliko dana kasnije bitku za život izgubio je i osamdesetogodišnjak.

Prilikom policijskog uviđaja u organizmu vozača nije ustanovljeno prisustvo nedozvoljenih supstanci pa je protiv B.S. podneta krivična prijava u redovnom postupku za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, odnosno ona nije uhapšena. Međutim, tokom istrage koju je vodilo Osnovno javno tužilaštvo ustanovljeno je da je bila nesposobna za bezbednu vožnju, pa je dalje postupanje u ovom predmetu ustupljeno Višem javnom tužilaštvu .

Kako je saopštio Borisav Radonjić, portparol niškog Višeg javnog tužilaštva, promenjena je kvalifikacija krivičnog dela i visina zaprećene kazne.

– Više javno tužilaštvo u Nišu sprovodi istragu protiv okrivljene B.S. iz Niša zbog osnova sumnje da se prilikom upravljanja motornim vozilom nije pridržavala saobraćajnih propisa iz člana 187. stav 2. i člana 99. stava 3 Zakona o bezbednosti saobraćaja i time tako ugrozila javni saobraćaj da je nastupila smrt dva lica čime je izvršila teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja iz člana 297 stav 2 u vezi člana 289 stav 1. Krivičnog zakonika – kazao je Radonjić.

Član 187. Stav 2. Zakona o bezbednosti saobraćaja predviđa da vozač ne sme da upravlja vozilom u saobraćaju ako je pod dejstvom alkohola ili psihoaktivnih supstanci.

Kako saznaju mediji, u organizmu B. S. utvrđeno je prisustvo tableta koje se svrstavaju u red opijata i vozača čine nesposobnim za vožnju. Tereti je i drugi član Zakona o bezbednosti saobraćaja koji predviđa da ako na pešačkom prelazu saobraćaj nije regulisan uređajima za davanje svetlosnih saobraćajnih znakova niti znacima policijskih službenika, vozač je dužan da prilagodi brzinu vozila tako da u svakoj situaciji može bezbedno da propusti pešaka.

PRETI JOJ I TEŽA KAZNA

Usled ustanovljavanja ovih okolnosti, B. S. preti i teža kazna. Krivični zakonik u članu 297 , na koji se pozvalo tužilaštvo predviđa da u slučaju da je ugrožavanjem javnog saobraćaja nastupila smrt jednog ili više lica, propisana kazna zatvora je od dve do 12 godina.

Kako je nakon nesreće ispričala Ljubomirova ćerka Suzana Stojiljković, kobnog dana je izašao da prošeta što mu je bio običaj.

– Obično bi se vraćao posle dvadesetak minuta, ako bi se duže zadržao uvek bi se javio. Tata je vitalan čovek, vozio je bicikl, nikakvu terapiju za hronična oboljenja nije koristio. Bila sam u svojoj sobi kada sam čula zvono na ulaznim vratima. Otvorila sam i ugledala policajca, pitao me je da li tu stanuje Ljubomir Novaković. Kada sam mu to potvrdila, pozvao me je da pođem sa njim u bolnicu. Rekao mi je da mu se dogodila nesreća na pešačkom prelazu. Pošla sam sa njim a da mami nisam ni rekla, nisam želela da brine pre nego što saznam u kakvom su stanju – rekla je tada Suzana.

Novinar je nakon nesreće posetio i Daničinu porodicu. Njena snaha Radmila tada je kazala da nisu ni znali da se nesreća dogodila sve dok Danicu nisu pronašli u Kliničkom centru.

– Moj suprug je otišao do njenog stana, tamo nikog nije bilo. Mnogo se zabrinuo, ja sam se još nadala da je sve u redu, govorila sam mu da ne paniči. Prošla su još dva sata pa je suprug pozvao svekrvinog prijatelja jer živi blizu Kliničkog centra, i zamolio ga da proveri da se sa njom nešto nije desilo. Tek tada smo saznali da je udarena na pešačkom prelazu – kazala je Radmila.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter