Izvor: INFORMER
05.02.2024 u 20:05
0

LEGIJA I ZVEZDAN SLALI CVEĆE ISTOJ ŽENI: „Ja sam možda jedina koja je to dobila“!

Milorad Ulemek Legija (56) i Zvezdan Jovanović (58), osuđeni na 40 godina zatvora zbog ubistva premijera Zorana Đinđića, poslali su cveće jednoj ženi koja im mnogo znači u životu

Kako se na jednoj društvenoj mreži pohvalila Olivera Lela Jovanović (56), ona je pre dva dana na poklon dobila tri saksije sa cvećem od svog supruga Zvezdana Jovanovića, bivšeg pripadnika Jedinice za specijalne operacije (JSO) i Milorada Ulemeka Legije koji  izdržavaju kaznu u požarevačkom zatvoru „Alkatraz“.

Ja sam možda jedina, koja je dobila cveće i saksije-ručni rad-od Jovanovića i Ulemeka, evo danas. Pažljivi i divni, kao i uvek. Ponosna sam što sam deo njihovog života – napisala je Olivera na jednoj društvenoj mreži.

Na koji način su Legija i Jovanović uspeli da od stiropora izrade saksije i otkud su nabavili cveće, nije poznato, pošto je u zatvoro strogo zabranjenog korištenje oštrih predmeta.

 

ISO LERO JE ZAVODIO RED U ZATVORU Džamba čitao ruske klasike i pisao pesme za Džeja! Njegova tuča sa GIŠKOM i dalje se prepričava

Dvojica pripadnica bicših „crvenih beretki“ u zatvoru očigledno imaju novi hobi, pored pisanja knjiga.

Legija je do sada objavio oko 25 knjiga, tokom 20 godina zatvora, a Zvezdan je takođe objavio jednu. Poslednju knjigu Legija je objavio prošle godine.

Legija je prošle godine stupio je u štrajk glađu, a prema nezvaničnim saznanjima Informera jedan od njegovih zahteva su bile i češće bračne posete, kao i pravo na ljubavnu sobu.

Kasnije je prekinuo štrajk, a iz Uprave zatvora su saopštili da je azvrstan u povoljniju grupu V1 jer je ispunio zakonske uslove predviđene izmenama Pravilnika o kućnom redu Posebnog odeljenja koji je stupio na snagu 10. juna 2023. godine.

Legija u zatvoru ima omogućeno 16 poziva mesečno u trajanju od 15 minuta. Takođe, on je pohađa likovnu sekciju i ide u teretanu.

– legija i zvezdan slali cveće Ulemek već nekoliko godina unazad ima posete tri do četiri puta mesečno i to duplo duže – u trajanju od dva sata bez fizičkih prepreka tako da i u ovom delu uživa u proširenom pravu kako je i predviđeno zakonom. Dakle, posete članova porodice osuđenom Ulemeku traju duplo duže nego što inače traju posete članova porodice drugim osuđenicima na izdržavanju kazne zatvora u drugim kazneno-popravnim ustanovama osim ako im nisu odobrena proširena prava koja se odnose na trajanje poseta – navode u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter