Izvor: Kurir.rs/Blic
18.03.2023 u 12:38
0

„DA VRATIMO NECU PORODICI“: Nišlija (30) je poginuo u Americi, a prijatelji skupljaju novac da njegovo telo vrate u Srbiju!

Vest o organizovanju pomena nastradalom srpskom državljaninu, objavljena je i na Fejsbuk strani crkve Svetog luke u Vašingtonu (St. Luke Serbian Orthodox Church of Washington, DC).

Nišlija Nemanja R. (30) nastradao je u teškoj saobraćajnoj nesreći u Americi pre nekoliko dana, a njegovi prijatelji pokrenuli su akciju preko internet platforme da se sakupi 70.000 dolara kako bi se njegovo telo dopremilo u Srbiju.

STRAVIČNA SCENA KOD KOSTOLCA: U kanalu pronađeno telo mladića

Nemanja je rodom iz Niša gde živi njegova porodica, a on je zbog posla već neko vreme boravio u mestu Aleksandrija u Virdžiniji (SAD). Bližih informacija o okonostima nesreće u kojoj je poginuo Nemanja R., u javnosti za sada nema.

Prve informacije o ovom tragičnom događaju mogle su se pročitati putem internet platforme “Go fund me” gde su njegovi prijatelji započeli prikupljanje pomoći u iznosu od 70.000 evra kako bi se njegovo telo prevezlo do Srbije.

– Nikada ovo nisam pomislio da ću morati da pokrenem ali nažalost moram. Naš dragi drug i brat Nemanja nije više sa nama, imao je saobraćajnu nesreću pre neku noć iz koje se nije izvukao. Otišao je i ostavio nam je veliki bol za sobom ali isto i jedan zadatak, a taj zadatak je da se sada svi mi Srbi skupimo i dostavimo Nemanjino telo do Srbije njegovoj porodici. Ova akcija nije nešto što ce nam vratiti Nemanju u život ali ćemo ovim putem pokazati ljubav prema njemu! Počivaj u miru Neco! – napisao je na ovom sajtu B.C., Nemanjin prijatelj, koji je naveden kao pokretač akcije.

On je naveo u objavi da svi Nemanjini prijatelji mogu da dođu sutra, 19. marta u Crkvu Sveti Luka (10660 River Road, Potomac) gde će, posle jutarnje liturgije, biti održan pomen Nemanji.

– Zato, ko god može, dođite da pošaljemo poslednji pozdrav našem voljenom bratu – napisao je Nemanjin prijatelj.

Vest o organizovanju pomena nastradalom srpskom državljaninu, objavljena je i na Fejsbuk strani crkve Svetog luke u Vašingtonu (St. Luke Serbian Orthodox Church of Washington, DC).

– Draga braćo i sestre sa velikom tugom obaveštavamo da je naš parohijanin Nemanja R. tragično preminuo pre par dana u saobraćajnoj nesreći. Pozivamo sve osobe koje su poznavale Nemanju da dođu u crkvu naredne nedelje, 19. marta, kada ćemo posle Svete Liturgije odslužiti Pomen za pokoj njegove duše. Pozivamo sve ljude dobre volje, koji su u mogućnosti da pomognu prenos njegovog tela u Srbiju, gde će biti sahranjen.

Nemanjini prijatelji su pokrenuli akciju prikupljanja novca na ovoj stranici.

Večan mu spomen, navodi se u internet objavi crkve Sveti Luka u Vašingtonu.

Objava na ovoj mreži, privukla je veliku pažnju pa je za svega jedan dan sakupljeno više od 60.000 dolara, od ukupno potrebnih 70.000 dolara.

Nišlije na društvenim mrežama dele objavu i izjavljuju saučešće povodom smrti mladića koga u gradu na NIšavi pamte kao izuzetno vrednog I dobrog čoveka.

– Počivaj u miru druže dobri. Duboko saučešće i svu snagu želim njegovoj porodici u ovim teškim trenucima, stoji u jednoj od objava na platformi “Go fund me”.

Prijatelji se opraštaju od Nemanje i preko “Fejsbuka”.

– Neka ti je laka zemlja brate i srećan put. Ovom prilikom bih hteo da zamolim sve prijatelje koji su poznavali Nemanju ili imaju želju da pomognu bilo kakvom donacijom da se njegovo telo vrati u Srbiju. Hvala!! – napisao je jedan od njegovih prijatelja na “Fejsbuku”.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter