Izvor: Blic
24.02.2024 u 11:56
0

NOŽ MU JE PODMETNUT! Oglasio se otac dečaka iz „Ribnikara“

U istom danu u kojem su roditelji ubijene Sofije Negić svedočili u parničnom postupku koji se vodi protiv roditelja dečaka ubice, a po prijavi 27 članova porodica ubijenih 3. maja, odjeknula je vest da je u toj istoj Osnovnoj školi ”Ribnikar” u rancu jednog osmaka nađen nož.

Incident je, na sreću, prošao bez posledica, ali su ostala pitanja. Šta se tačno dogodilo? Šta su rekli roditelji tog dečaka? I, što je najvažnije, šta će dalje biti preduzeto?

Nakon trećeg časa, jedan osmak obavestio je direktora škole da sumnja da drugi učenik istog razreda ima nož u rancu. Otišali su do učionice i zatekli ranac u poslednjoj klupi. Školski policajac je ustanovio da je u rancu nož. Učenik čiji je to ranac je za to vreme bio u dvorištu, na velikom odmoru, i pozvan je kod direktora na razgovor – navodi dobro obavešten izvor za medije.

Razgovoru je, prema saznanjima medija, prisustvovala i psihološkinja, a osmak je tvrdio da to nije njegov nož i da ga nije poneo od kuće.

– To je i ponovio u prisustvu roditelja i policije. Rekao je i da ranac uopšte nije ostavio na toj klupi pre nego što je izašao na odmor, to jest da ranac nije zatečen na istom mestu – navodi dobro obavešten izvor.

Zanimljivo je da to nije bio prvi put da se u školi čuju optužbe o nožu i da su u priči pomenuta ista dvojica učenika. Psihološkinja je ranije već razgovarala sa ovom dvojicom učenika i sa njihovim roditeljima jer je i ranije prvi dečak prijavljivao svoje sumnje da je drugi u školu donosio nož.

– Majka drugog učenika je rekla da od te situacije svaki dan pre škole pregleda ranac svom detetu. Njegov otac je čak javno izrazio verovanje da je neko podmetnuo nož u ranac njegovog sina. Kao mogući motiv podmetanja je naveo činjenicu da je radio kao forenzičar telefona u slučaju masovnog ubistva u istoj školi u maju prošle godine – kaže izvor Blica.

Ostaje pitanje – šta i kako dalje?

Izvor navodi da je neophodno da se dobije izveštaj policije, s obzirom na okolnosti događaja i da roditelji drugog dečaka veruju i tvrde da mu je nož podmetnut.

– Učenici će u ponedeljak još jednom dati izjave u prisustvu policije – kaže izvor Blica.

Kako je ranije objavljeno, školski policajac OŠ „Vladislav Ribnikar“ pronašao je nož u rancu jednog od učenika.

U školi nije bilo nikakvih incidenta i dečak koji je imao nož kod sebe je odvedem u policijsku stanicu. Ovu informaciju je za medije  potvrdio i jedan od roditelja dece koja idu u OŠ „Vladislav Ribnikar“.

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter