Izvor: kurir
01.03.2024 u 08:26
0

„OBRAĆAJTE MI SE S POŠTOVANJEM, JA SAM CENJENI DOKTOR“: Otac dečaka-ubice posle pitanja tužioca eksplodirao

U Višem sudu u Beogradu roditelj trinaestogodišnjaka koji je 3. maja 2023. ubio devetoro učenika i čuvara škole, posle 10 minuta ispitivanja od strane glavnog javnog tužioca pokazao pravo lice

Otac dečaka-ubice, koji je 3. maja prošle godine u OŠ „Vladislav Ribnikar“ ubio devetoro vršnjaka i čuvara škole, juče je pred Višim sudom u Beogradu koji vodi postupak protiv njega i njegove supruge izjavio da „nije kriv“, ali i da tužilac treba da mu se obraća s poštovanjem „jer je on cenjeni doktor“.

Na početku izlaganja, optuženi je rekao i da ne želi i neće odgovarati na pitanja advokata koji zastupaju porodice ubijene dece i radnika obezbeđenja škole.

Ponavlja da nije kriv

Sudsko veće, inače, usvojilo je predlog Višeg javnog tužilaštva da roditelji ubijene dece i sestra radnika obezbeđenja nemaju status svedoka i da im se dozvoli da sede u sudnici i tokom iznošenja odbrane okrivljenog.

– Na početku suđenja, na koje je doveden iz pritvora u kom je od dana kada se stravičan masakr počinio, otac dečaka-ubice izjavio je da nije kriv za krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti i da je on sve uradio po propisima i zakonu. Rekao je prvi put i da mu je žao zbog svega što se dogodilo, ali potpuno neuverljivo. Celo iznošenje odbrane trajalo je dvadesetak minuta, i opšti utisak je da on žali samo sebe i da je čak i da mu je žao rekao samo zato što smatra da je za njega dobro da to kaže, jer su u sudnici prisutni i roditelji dece koju je ubio njegov sin, kao i sestra čuvara škole – kaže izvor Kurira.

Kako otkriva, otac ubice tokom dvadesetak minuta koliko je trajalo njegovo iznošenje odbrane, trudio se da deluje mirno i staloženo. Međutim, prema njegovim rečima, eksplodirao je i pokazao pravo lice kada je glavni javni tužilac Višeg tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović počeo da mu postavlja pitanja.

– Rekao je da je sve obezbedio po propisima, i da je oružje i municiju čuvao u stanu po zakonu. Međutim, tužilac Stefanović ga je pitao kako onda objašnjava da je njegov sin, iz njegovih pištolja počinio tako strašan zločin i podsetio ga da je ubijeno desetoro ljudi, od čega devetoro dece. Na to pitanje, iz faze smirenosti, optuženi otac dečaka ubice prešao je u fazu agresije i posle svega 10 minuta ispitivanja od strane glavnog tužioca pokazao je svoje pravo lice. Obratio se sudu i to rečima: „Molim da mi se tužilac obraća s poštovanjem, ja sam cenjeni doktor“ – otkriva sagovornik Kurira i dodaje da su tek tada roditelji, koji su dostojanstveno slušali, negodovali u sudnici.

Sa suzama izašli

Nakon svega, roditelji ubijene dece napustili su sudnicu zagrljeni i sa suzama u očima.

– Dosta je, zaista, dosta… – jedino je što je za Kurir uspeo da izusti Branko Anđelković, otac ubijene devojčice Mare.

– Prvi je iz sudnice izašao otac ubijene Sofije, Slobodan Negić koji je bio uzrujan, a onda se vratio da zagrli svoju bivšu suprugu i tako su zajedno izašli iz suda – kaže izvor.Podsetimo, optužnicom mu je na teret stavljeno i da je sina u streljani obučavao da puca, iako je on imao tek 13 godina, ali je prema rečima našeg sagovornika krivicu za to otac juče u sudnici pokušao da svali na instruktora u streljani u koju je vodio sina. Inače, vlasnik i instruktor, takođe su optuženi, za davanje lažnog iskaza. Optužnicom je, podsetimo, obuhvaćena i majka dečaka-ubice koja se sumnjiči za nedozvoljeno držanje municije i ona bi odbranu trebalo da iznosi pošto njen muž završi sa odgovaranjem na pitanja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter