Izvor: Kurir
06.09.2023 u 10:31
0

OBRANČUNIMA KAVČANA I ŠKALJARACA SE NE NAZIRE KRAJ! Bivši funkcioner MUP-a: Počelo je zbog posla, a sada je razlog NEŠTO DRUGO

Uprkos tome što kavački klan broji više članova, škaljarski klan zauzeo je primat u podzemlju, navodi se u analizi Globalne inicijative za borbu protiv organizovanog kriminala. Kavački klan držao je primat do 2020. godine, bio je bolje pozicioniran u poslu s kokainom,ali posle brojnih hapšenja, ali i izlaska Luke Bojovića iz zatvora u Španiji, a koji važi za osobu blisku „škaljarcima“, izgubio je tu poziciju.

Kako se moć za tako kratko vreme pomerila u korist škaljaraca, šta će značiti ova prevaga u budućnosti, analiziralo je gost jutarnjeg programa Kurir televizije Dejan Radenković, bivši funkcioner MUP-a.

– Odlika organizovanog kriminala je da se grupe vrlo brzo regenerišu, da neko drugi zauzima pozicije, a neko otpadne. Ako jedna karika otpadne, druga dolazi da je u tom lancu odmeni. Ili ako jedna kriminalna grupa u nekom trenutku ispadne iz koloseka, ako pričamo o trgovini narkoticima, onda neka druga zauzima njeno mesto koje je čekala u niskom startu – rekao je Radenković.

Istakao je da bekstvo dosta iscrpljuje kriminalne grupe:

– Bekstvo je veoma skupo. Treba suziti broj ljudi i komunikaciju na najmanji mogući nivo, zatim obeznediti svoje bližnje, a ne privlačiti mnogo pažnju. Bilo ko ko je u bekstvu, on ne beži samo od pravde nego i od drugih klanova.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter