Izvor: informer.rs
20.12.2023 u 15:30
0

OPELJEŠIO NASLEDNICU FORMULE 1: Zaplenjeno omanje bogatstvo

Ljubomir Romanov iz Obrenovca, koji se sumnjiči za pljačku naslednice vlasnika Formule 1, Tamare Eklston, bivšeg fudbaler Frenk Lampard i njegove supruge Kristin, kao i porodice pokojnog predsednika Lester Sitija, Vičaija Šrivadanaprabe, uhapšen je u Hajatu u Beogradu!

Ljubomir Romanov, čije je pravo prezime Radosavljević, za velike akcije pljački po inostranstvu koristio je identitet peruanskog advokata Alfreda Lindlija. On je uhapšen po poternici Velike Britanije zbog sumnji da je organizator serije višemilionskih pljački luksuznih kuća poznatih ličnosti u Londonu 2019. godine i sve do danas je bio jedan od najtraženijih begunaca u Evropi.

HOROR SCENA U STUDENJAKU: Posvađao se sa cimerom oko klime pa ga IZBO NOŽEM

Osim Ljbomira uhapšeni su i članovi njegove porodice koji su od para, za koje se sumnja da su stečene kriminalom, „prali“ novac kupujući skupocene nekretnine u Beogradu na vodi, kao i vredne automobile. Kod njih su zaplenjeni dijamanti i skupoceni markirani satovi.

Po nalogu Specijalnog tužilaštva u koordinaciji sa SBPOK i policijskim službama Velike  Britanije danas je u Beogradu uhapšeno šest osoba: Lj. R., M. R., E. R., I. R., L. R. i M. N. zbog sumnje da  su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnog dela pranje novca.

Dvoje osumnjičenih se nalazi van Srbije i trenutno su nedostupni državnim organima.

– Ova organizovana kriminalna grupa je od 2.februara 2018. godine do 15. decembra 2023. godine na teritoriji Republike Srbije oformila organizovanu kriminalnu grupu koja je novac stečen kriminalom ulagala u kupovinu nekretnina i tako uvodila u legalne novčane tokove. Sumnja se, da  je ulaganje imovine koja je proistekla iz kriminalne delatnosti osumnjičenog R. K. R. u Švajcarskoj kao i kriminalne delatnosti osumnjičenog Lj. R. u Velikoj Britaniji stečeno tako što su provaljivali u veći broj objekata u te dve zemlje koji su bili u vlasništvu imućnih oštećenih osoba i tako uzimali gotov novac i druge skupocene predmete – navode u tužilaštvu.

Protiv osumnjičenog Lj. R.se u Velikoj Britaniji vodi krivični postupak zbog postojanja sumnje da je krađama „zaradio“ 26 miliona funti i to tako što je oštetio Frenka Lamparda, bivšeg engleskog reprezentativca, zatim pokojnog Višaija Šrivadanapraba, bivšeg vlasnika FK „Lester“ i Tamaru Eklston i njenog supruga Džeja Rutlanda, ćerku bivšeg vlasnika Formule 1 Bernija Eklstona. Osumnjičeni R. K. R. osuđen je u Švajcarskoj za više provala kojim je sebi pribavio korist od oko 250.000 švajcarskih franaka.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter