Izvor: KURIR
16.02.2022 u 07:11
0

PANČEVO BILO BELIVUKOVA BAZA: Terorisali čitav grad, a onda je policija razbila klan, evo šta su sve radili…!

Pripadnici policije su u velikoj akciji u Pančevu priveli S.B (24), za koga pretpostavlja da je bio blizak navijačkoj grupi Principi, a ovaj grad je svojevremeno bio jedna od baza klana Veljka Belivuka, koji je razbijen u februaru prošle godine.

Naime, građani Pančeva, mislili su da je sa hapšenjem Miljkovića i Belivuka gotova njihova agonija i stres zbog širenja njihovog klana po ovom gradu, ali nedavni događaji i sukobi unutar Principa izazvali su strahove ponovo. Međutim, sudeći po munjevitoj akciji policije, ne postoji bojazan da će nasilje ponovo zavladati ovim mestom.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Pančevo je bila jedna od baza klana Belivuk-Miljković, stanovnici su bili u strahu jer su oni držali tu maltene sve, na sve su stavili svoju šapu što se kaže. Priča se da su držali i fudbalski klub Dinamo – rekao je izvor.

Belivuk je postao jedan od čelnika lokalnog FK Dinamo. On i njegovi vojnici su mesecima reketirali i maltretirali tamošnje investitore, vlasnike lokala i otimao sve što mu se svidelo. Policiji ga niko, iz straha, nije prijavljivao – ispričao je izvor iz Pančeva.

Osim toga, Belivuk je, navodno, u selu nadomak Pančeva, Banatskom Brestovcu, imao strelište, na kome su pripadnici kriminalne grupe, kako se priča, vežbali gađanje iz vatrenog oružja.

– Tamo je pronađeno strelište na kome se pretpostavlja da je Veljina ekipa vežbala „upucavanje“. Na objektima koji se nalaze na ovom strelištu, može se videti više rupa od metaka, a ima i ispucanih patrona – podseća sagovornik.

– Strelište se nalazi na putu od Brestovca ka Dunavu. Okolo su njive i poljane. Tu su imali su čak i poligon za snajperska gađanja – ispričao je ranije izvor iz istrage.

Jedna činjenica zanimljiva je posebno, a to je da se strelište u Banatskom Brestovcu nalazi odmah preko puta vikendice strave u Ritopeku, u kojoj je klan ubija i mleo ljude kako bi sakrili dokaze.

O teroru Velje Nevolje i njegove ekipe ranije su  govorili meštani Pančeva i okolnih mesta.

– Plašimo se za naše živote. Oni ovde već duže vreme rade šta hoće, otimaju, tuku, prete, zelenaše. Niko ne zna kako da im se stane na put. Radi se o opasnoj navijačkoj i kriminalnoj grupi. I javna je tajna bila da je na njenom čelu bio Veljko Belivuk – rekli su meštani Pančeva.

Mnogi Pančevci  su rekli još u januaru prošle godine da iz straha, u većini slučajeva, nisu ni prijavljivali policiji zlodela koja su trpeli.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter