Izvor: Tanjug
15.02.2022 u 22:38
0

DRAMATIČNO U FUTOGU! Gori sedam hektara! Gradonačelnik Vučević na licu mesta sa vatrogascima! (FOTO/ViDEO)

Požar, koji je izbio danas popodne na području starog ribnjaka kod Futoga, zahvatio je površinu od sedam hektara, izjavio je danas gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević koji je obišao mesto požara.

-Naši hrabri vatrogasci bore se sa vatrenom stihijom koja divlja u Futogu, i to na površini od sedam hektara. Prizori s lica mesta su dramatični, ali lično sam se uverio da su naši vatrogasci neustrašivi i na visini zadatka i veliko im hvala na tome-naveo je Vučević na Instagramu.



On je dodao da je ovakav požar veoma opasan i da vetar otežava gašenje.

Gradonačelnik Novog Sada ocenio je da je dobra vest u ovom trenutku da se požar ne širi i da je pod kontrolom.

-Svake godine imamo problem na ovoj lokaciji, i uvek je reč o ljudskom faktoru. Apelujem na one koji to rade da prestanu sa uništavanjem sopstvene zemlje i dovođenja u opasnost svojih bližnjih. Hvala dobrovoljnim društvima iz Petrovaradina i Futoga koji su pomogli vatrogasnim jedinicama iz Novog Sada i Bačke Palanke. Vi ste naši heroji!- poručio je Vučević.

Požar je izbio nešto pre 17 časova u blizini Futoga kod Novog Sada, a zahvatio je nisko rastinje na područuju nekadašnjeg ribnjaka.

Površina zahvaćena požarom sve više širi, a prema rečima žitelja Futoga, taj je lokalitet više puta u prošlosti goreo zbog neodgovornog paljenja rastinja.

Na terenu je više vatrogasnih vozila, a vatrogasci se već duže bore sa stihijom kako vatra ne bi zahvatila viša stabla.

Uzrok je ljudski faktor kao i prethodnih puta na toj lokaciji. 

Nekoliko vatrogasnih ekipa je iz predostrožnosti bilo angažovano da zaštiti obliženje vikend naselje nadomak Dunava.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter