Izvor: blic
18.01.2024 u 01:07
0

POLICIJA PREVOZILA OTROVANE RADNIKE: Pomoć lekara tražilo skoro 60 ljudi

Skoro 60 radnika otrovano je danas u fabrici "Magna" u Aleksincu, usled isparavanja lepka, prilikom postavljanja podnih obloga.

Troje radnika prebačeno je na UKC u Nišu, dok prema prvim informacijama dve pacijentkinje (46) i (19) su u svesnom stanju i nisu životno ugrožene. Kako je direktor aleksinačke opšte bolnice, doktor Goran Vidić rekao, osim dve žene koje su u Nišu i jedne u Aleksincu, niko nije zadržan.

– Dve žene sa težim simptomima su u UKC Niš a jedna će ostati kod nas. Ljudi koji dolaze u aleksinačku bolnicu, su sa lakšim simptomima. Za sada nemamo da će neko biti hospitalizovan, to ne znamo, ali verujemo da neće jer je već prošlo vreme – rekao je dr Vidić.

PRVI SNIMAK NESREĆE U ALEKSINCU: Ovo je fabrika u kojoj su se OTROVALI RADNICI (VIDEO)

Na društvenim mrežama su se pojavili snimci ispred aleksinačke fabrike, gde je navedeno da je i policija, kako je stizala, otrovane radnike prevozila da im se ukaže pomoć.

Najveći broj radnika ima lake simptome i nakon pregleda i ukazane pomoći pušteni su kući.

Doktor Goran Vidić rekao je da su lekari prema prvim procenama zbrinuli večeras između 50 i 60 radnika aleksinačke fabrike „Magna“ zbog simptoma trovanja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter