Izvor: kurir.rs
20.12.2023 u 20:47
0

PORODIČNI BIZNIS-PLJAČKANJE BOGATIH: Ljubomir sanjao život iz krimi filmova

Ljubomir Romanov, ranije Radosavljević, uhapšen je juče po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, a u saradnji sa britanskim službama na čijoj se poternici nalazi od 2019, a nakon "pljačke veka" kada je provaljeno u vilu Tamare Eklston odakle je uzeto 25 miliona funti u kešu i skupocenom nakitu.

Kao i oni koje je pljačka i Ljubomir je voleo luksuz. On je, prema navodima stranih medija, ispred svoje vile imao parkirane luksuzne automobile među kojima je bio „audi“ vredan 58.000 funti, „porše kajen“ vredan 55.000 funti i BMW od 24.000 funti.

„ODVRATNI SU, MUKA MI JE OD NJIH“: Ćerka vlasnika Formule 1 o Srbima koji su je opljačkali

– Na njegovoj ruci se može videti „roleks“ s dijamantima. Bio je opsednut filmovima o Deniju Oušnu i želeo je da bude što sličniji liku koji je oličavao slavni Džordž Kluni – ispričali su poznanici o Ljubomiru za britanske medije i dodali da je imao život kao na filmu:

– Koristio je 20 identiteta, a među njima je i ime uglednog peruanskog advokata Alfreda Lindlija. Ljubomir je, inače, dobio ime po svom dedi koji je obučavao lokalnu decu da kradu, a potom ih slao u pohode na kuće bogataša. Ljubomirov otac Dragan je bio u Grčkom zatvoru i otvoreno svojoj deci govorio da im je poklone doneo iz pljački i da je sve uzeo od bogatih ljudi.

Ulagali u legalno

Osim Ljubomira, koji je rodom iz Obrenovca, kao članovi njegove grupe u istoj akciji uhapšeni su i M.R., E.R., I.R., L.R. i M.N. zbog sumnje da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnog dela. Kako saznajemo, oni su članovi i njegove porodice, supruga, sin i rođaka.

– Od 2. februara 2018. do 15. decembra 2023. na teritoriji Srbije oformljena je organizovana kriminalna grupa koja je novac stečen kriminalnom delatnošću ulagala u kupovinu nekretnina i tako uvodila u legalne novčane tokove – navodi se u saopštenju tužilaštva.

Ljubomir i njegov brat R.K.R., koji se nalazi u pritvoru u Švajcarskoj, kako saznaje Kurir, sumnjiče se da su novac koji su pribavili kriminalom, davali ostalim pripadnicima grupe koji su potom novac ulagali u kupovinu skupocenih nekretnina u Srbiji i luksuznih automobila.

Osumnjičeni Obrenovčanin se, osim za organizoavnje pljačke Tamare Eklston, tererti i za pljačku vile bivšeg engleskog fudbalera Frenka Lamparda, kao i Višaija Šrivadanapraba, pokojnog vlasnika FK Lester. Sve tri provale su se dogodile 2019. u Londonu.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter