Izvor: Tanjug
12.04.2024 u 16:58
0

PREGLEDA SE KORITO ZLOTSKE REKE, PRETRAŽUJU SE CISTERNE I REZERVOARI: Potraga za Dankinim telom i dalje traje bez zastoja

U Borskom okrugu se i danas, deveti dan od hapšenja osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, na terenu nastavlja potraga za telom devojčice a pregleda se i korito Zlotske reke i to od Zlota ka mestu Sumrakovac.

Takođe pregledaju se i rezervoari kojih ima mnogo i koji su uglavnom raštrkani. Razlog zašto se pregledaju cisterne i rezervoari je što su obojica osumnjičenih za ubistvo male Danke radili u JKP „Vodovod“ i odlično znaju raspored tih rezervoara, zbog posla su ih obilazili redovno i znaju sva skrovita mesta i zbog toga je sada fokus potrage na tome. Pripadnici Uprave kriminalističke policije (UKP) iz Beograda i Bora pregledaju okolinu kuće D. D. Ranije je ispražnjen i pretražen rezervoar za vodu, a zatim i korito potoka koji se nalazi u okolini, kao i više rezervoara ili bunara koji se tu nalaze.

Pripadnici borskog i beogradskog UKP-a, zajedno sa vatrogasnim kamionom sa posebnom opremom za pretragu terena, u utorak su stigli u selo Zlot, u okolinu kuće D. D., osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić. Pretražen je i drugi deo Lazarevog kanjona, nakon što je policija, zajedno sa spasilačkim timom i Gorskom službom spasavanja, pretražila prvih 3,5 kilometara.

Pretražena je i jama iznad kanjona, doboka 70 metara. Dvogodišnja Danka nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, a nakon 10 dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, policija je uhapsila J.S. i D.D. iz Bora, za koje se sumnja da su devojčicu udarili automobilom, a zatim njeno telo stavili u gepek kola i odneli na deponiju. Na teret im se stavlja krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu.   D.D. je na saslušanju priznao zločin, dok se J.S. branio ćutanjem, a njima je nakon saslušanja određen pritvor do 30 dana.

Naknadno su uhapšeni D.D. i R.D., otac i brat osumnjičenog D.D., zbog sumnje da su mu pomogli da premesti telo devojčice na za sada nepoznatu lokaciju. Brat osumnjičenog je preminuo u Policijskoj upravi u Boru, dok je ocu osumnjičenog određen pritvor do 30 dana. U međuvremenu je direktor JP „Vodovod“ u Boru podneo ostavku iz, kako je naveo, moralnih razloga. 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter