Izvor: Kurir
28.04.2024 u 12:16
0

„PROĐE JOŠ JEDNA GODINA BEZ TEBE“: Prijatelji tuguju za Lukom! Dve godine od ubistva Žižića kog je izrešetao maskirani napadač!

Tačno dve godine prošlo je od brutalnog ubistva na Novom Beogradu kada je ubijen vlasnik kafića „Ritual“ Luka Žižić dok je sedeo u društvu brata i prijatelja.

Ceo grad je odzvanjao tog 28. aprila 2022. godine kada je u pomenuti kafić ušao Stefan Milašinović (24) iz Kraljeva u radnom kombinezonu, sa hiruškom maskom na licu i kačketom na glavi i počinio stravični zločin iz tada nepoznatih razloga. Naime, on je zamolio radnike lokala da uđe u toalet, nakon čega je izašao, izvadio pištolj i ispalio nekoliko hitaca pravo u Žižića koji je sedeo u svom kafiću.

električni skuter, Trotinet, Ubistvo, Novi Beograd, Luka Žižić
FOTO: NEMANJA NIKOLIĆ, SHUTTERSTOCK, ILUSTRACIJA

Žižićev egzekutor je pokušao odmah da pobegne, međutim, brat i prijatelji ubijenog uhvatili su ga i počeli da ga tuku, ali ipak je ubica tada uspeo da im izmakne iz lokala, i to na na električnom trotinetu. Inače, nedelju dana nakon zločina u rodnom Kraljevu Milašinović je uhapšen na osnovu brojnih dokaza koje je ostavio prilikom likvidacije Žižića.

– DNK tragovi su ostali u lokalu, a prilikom tuče svedoci su ga prepoznali jer su mu skinuli hirušku masku i jasno videli lice – podseća izvor i dodaje da se Stefanu Milašinoviću na teret stavljeno i ubistvo Nikole Zečevića Zeke (38) počinjeno 2021. godine.

„Da imam dušmanina, od ovog bih zalegao“

Inače, tog kobnog dana, u kafiću „Ritual“ za šankom je radio Lukin brat, Vukan Žižić, koji je, kako se na kraju ispostavilo, pustio ubicu u toalet kafića nakon što ga je, kako je tada ispričao, ljubazno zamolio, o čemu je i svedočio pred sudom.

– Kada je taj otišao nije ništa rekao, samo je izašao. Sada mislim da je ušao da bi osmotrio. Luka je tada rekao: „Da imam dušmanina, od ovog bih odmah zalegao, kako izgleda“. Taj čovek se brzo vratio, izvadio pištolj i počeo da puca u mog brata. Istrčao sam iz šanka i udario ga po vratu, ispao mu je pištolj i maska sa lica. Nikola i ja smo ga udarali. Video sam kod Luke lokvu krvi i prišao mu, a napadač je tada uspeo da pobegne – ispričao je tada Vukan Žižic pred sudom.

Luka Žižić, kafe Ritual
FOTO: PRIVATNA ARHIVA, PRINTSCREEN

Ista osoba naručila ubistvo Radoševića i Žižića

Navodni vođa navijača Partizana, Marko Pjanović, u nadležnom tužilaštvu Bosne i Hercegovine izjavio je da naručilac ubistva Nikšićanina Ranka Radoševića u stvari ista osoba koja je naručila i ubistvo Luke Žižića.

Kurir je još tada ekskluzivno objavio detalje koje je izneo osumnjičeni, odnosno kako i zbog čega je učestvovao u ubistvo Radoševića koji je u martu brutalno likvidiran pred brojnim očevicima na jednoj pumpi u Rušnju.

– Osumnjičeni je na saslušanju rekao i da likvidacija Ranka Radoševića ima veze sa strahom od osvete za ubistvo Žižića, s obzirom na to da je pokojni Luka Žižić sin Mije Žižića, sa kojim je Ranko Eskobar bio veoma dobar prijatelj – rekao je na saslušanju Pjanović i dodao:

– Inače, njih dvojicu pored prijateljstva vezuje i činjenica da su iz istog mesta u Crnoj Gori. Strahovali su da bi Radošević mogao da organizuje osvetu za ubistvo Luke Žižića pa su odlučili ga da ubiju.

Luka Žižić
FOTO: PRINTSKRIN

Kobnog 28. aprila, prijatelji i članovi porodice, gledali su kako im Luka umire pred očima, a koliko je nedostajanje i bol prisutna i dve godine nakon surovog ubistva, govori objavljena čitulja na današnji dan.

– Voljeni brate naš, prođe još jedna godina – stoji u čitulji koju su mu posvetili prijatelji Dulence, Bakala i Maške.

Luka Žižić
FOTO: PRINTSCREEN

Inače, pre dve godine čitulju je pored ostalih dao i kontroverzni biznismen Brano Mićunović.

– Poslednji pozdrav – pisalo je u čitulji koju je dao Nikšićanin, a 19. aprila ove godine, podsetimo, preminuo je i crnogorski biznismen, koji je poslednjih godina bio lošeg zdravstvenog stanja, a preminuo je u Budvi u jednoj privatnoj klinici od posledica jakog moždanog udara.

Mićunovićevo ime po prvi put je dovedeno u vezu s nekim krivičnim delom kada je 1983. godine u Nemačkoj ubijen bivši direktor marketinga „INE“ Stjepan Đureković. Nikada, međutim, nije dokazano da iza te likvidacije stoji, između ostalih, i Brano Mićunović.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter