Izvor: BSC Happy portal
08.05.2023 u 16:46
2

NA LEŠĆU SAHRANJEN A.Č.: „Bio si klasa i dasa“ – govori nastavnica dok jecaji odjekuju grobljem

Potresne scene na grobljima u Beogradu: Reke suza, kolone uplakane dece, slomljeni roditelji.

Mali pijanista i multitalentovani dečak za kojim čitava Srbija plače, A.Č. sahranjen je danas na beogradskom groblju Lešće. Od svog druga i učenika, oprostili su se učenici škole „Vladislav Ribnikar“, njegovi drugari iz kraja, orkestra, školskog dvorišta, rodbina, komšije, prijatelji. Nad belim kovčegom rasplakalo se i nebo, a potresne reči nastavnica koje su se zadnjim atomima snage borile da ostanu na nogama, zaparale su sivilo tužnog srpskog ponedeljka.

– Reći ne, neću, ne mogu, kod njega nisu postojale, uvek je imao poštovanje za svoje nastavnike. Nikada mu nije bilo dosta, uvek je želeo više i bolje. Ostvario je želju da svira sa orkestrom, bio je đak generacije. Podrška drugara i roditelja dovela ga je tu gde je bio. Beskrajan talenat i dobrota. Uspeo si svojom muzikom da dopreš do mnogih, uživali smo u tvom osmehu i svemu što si stvorio, rekla je nastavnica muzičke škole.

– Ti si bio klasa i dasa, jer takvi ne pričaju o svojim već se raduju tuđim uspesima. Pomagao, sa drugarima si plakao i smejao se. Pauza za picu između dve škole sa drugarima bila je tradicija. Govorio si da je muzika laka, samo sedneš i prsti sami krenu. Blago nebesima kakvu će muziku slušati – rekla je druga nastavnica.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “NA LEŠĆU SAHRANJEN A.Č.: „Bio si klasa i dasa“ – govori nastavnica dok jecaji odjekuju grobljem”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter