Izvor: Alo.rs
16.11.2023 u 10:52
0

SRAMNA PREVARA U SMEDEREVU: Smederevac (57) pokazivao lažnu diplomu srednje škole, sad mora u zatvor

Protiv S.S. (57) Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu podnelo je optužni predlog zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio krivično delo falsifikovanje isprave.

Optuženome se stavlja na teret da je tokom 2023. godine lažnu ispravu upotrebio kao pravu, na taj način što je lažnu diplomu o srednjem obrazovanju stečenom u jednoj srednjoj stručnoj školi iz Novog Sada, iako navedenu obrazovnu ustanovu nije ni pohađao, na taj način što je od njemu poznatog lica kupio pomenutu diplomu za iznos od 48.000 dinara i potom predao svom poslodavcu.

UŽASNA TUČA U NIŠU: Povređeni prevezeni u Urgentni

Krivično delo falsifikovanje isprave čini i onaj ko lažnu ili preinačenu ispravu upotrebi kao pravu ili je nabavi radi upotrebe, a ako je delo učinjeno u pogledu javne isprave, testamenta, menice, čeka, javne ili službene knjige ili druge knjige koja se mora voditi na osnovu zakona, zaprećena je kazna zatvora od tri meseca do pet godina.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter