Izvor:
11.11.2016 u 16:14
0

Tragedija u Trešnjevici: Morava krije traktoristu, deveti dan potrage

Portparol Osnovnog javnog tužilaštva u Paraćinu Snežana Mitić izjavila je jutros Tanjugu da ni posle osam dana pretrage korita Velike Morave, nije pronađeno telo Zorana Blagojevića, koji je zajedno sa traktorom sa skele kod sela Trešnjevica pao u reku.

"Telo nije nađeno, potraga je u toku", rekla je Mitić.

Specijalizovane jedinice MUP, koje su uključene u akciju, ometa i visok vodostaj reke, koji je, izmereno kod Varvarina, za dva dana porastao čak 167 centimetara, ali i niska temperatura vode, koja je oko devet stepeni i magla nad rekom.

U nadi da će telo Blagojevića pronaći, uključili su se samoinicijativno i meštani Trešnjevice, ribolovci i lovci, koji obilaze moravske vrbake i pretražuju obalu, a neki su, oni hrabriji i veštiji i sa čamcima. Prema rečima meštana ne zna se koliko bi voda mogla da odnese telo nizvodno, ali se pretražuju sva mesta i prepreke u reci.

Traktor koji je vozio Blagojević je pronađen 4.novembra i poslat je na vanredni tehnički pregled, dodala je Mitić.

Nesreća se dogodila 2. novembra oko 15,20 sati, podsetila je Mitić.

"Prema prikupljenim podacima Blagojević (61) se svojim traktorom skelom, kojom je upraljao skeledžija D.I iz Trešnjevice, vozio iz pravca sela Raševica, prema Trešnjevici, gde ima zemlju koju

obrađuje. Dolaskom do obale Blagojević je, pre nego što je skeledzija stigao da učvrsti skelu za obalu, krenuo svojim traktorom sa skele na obalu, usled čega je došlo do destabilizacije i upadanja traktora kojim je upravljao u reku", objasnila je Mitić.

Oko 17,20 sati obavešten je dežurni zamenik javnog tužilaštva u Paraćinu i posle njegovog izlaska na mesto događaja krenula je potraga za Blagojevićem.

Tanjug
Foto: Arhiva TV Happy

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter