Izvor: telegraf.rs
11.03.2024 u 15:56
0

MOMAK I DEVOJKA „zgrnuli“ više od 300.000: Oglasilo se Treće OJT!

Prevaru su, kako se sumnja, izvršili u vremenskom periodu od decembra prošle godine, do januara ove

Protiv mladića J.P. (28) i devojke L. I. (28) Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu  podnelo je optužni predlog zbog sumnje da su preko lažnih oglasa za stanove prevarili ljude za 311.920 dinara.

„Optuženi su izvršili delo na taj način što su u vremenskom periodu od decembra prošle godine do januara ove u Beogradu, u nameri da sebi pribave protivpravnu imovinsku korist, objavljivali oglase kojima su nudili u najam stanove na više različitih lokacija na teritoriji grada Beograda, te su lažnim prikazivanjem činjenice da je J.P. vlasnik stanova koje želi da iznajmi, dovodili u zabludu oštećene koji su želeli da iznajme te stanove.

Na ime zakupa, na tekući račun L.I. uplaćivali novčane iznose koje su dogovorili sa J.P.

TUŽILAŠTVO SAOPŠTAVA: Uslovna kazna muškarcu zbog pretnji ambasadoru Hilu

Optuženi su na ovaj način stekli protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 311.920 RSD“, saopštilo je Treće OJT.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je predložilo da se prema i prvookrivljenom i prema drugookrivljenoj produži pritvor koji im je određen rešenjima Trećeg osnovnog suda u Beogradu, a s obzirom da i dalje postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi uticati na svedoke kao i s obzirom da postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Takođe predloženo je i da nakon održanog glavnog pretresa izvedenih dokaza sud prvo okrivljenog oglasi krivim te da ga osudi na kaznu zatvora u trajanju od dve godine te na plaćanje novčane kazne u iznosu od 500.000 dinara dok je tužilaštvo u odnosu na drugookrivljenu predložilo da istu sud osudi na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i četiri meseca te na plaćanje novčane kazne u iznosu od 200.000 dinara.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter