Izvor: BSC Happy/Kurir
04.07.2023 u 19:46
0

SONU KISELINU DAO DETETU, PA I ON POPIO: Koji je motiv trovanja?

Otac i sin stabilno

Pacijent (28), hospitalizovan je u intenzivnoj nezi Kinike za endrokrinologiju UKC Niš.

Primljen je sa teškim korozivnim promenama jednjaka i želuca, izazvanim ispijanjem sone kiseline.

„Urađene su sve dijagnostičke procedure i data je sva terapija po protokolu. Trenutno je stabilnih vitalnih parametara, svestan, ali zbog stepena i vrsta povreda, smatramo da je u životno ugrožavajućem stanju„, kažu u UKC Niš.

„Pacijent (2), smešten je u intenzivnoj nezi Kinike za pedijatriju UKC Nis, gde čitav tim lekara konstantno prati njegovo zdravstveno stanje„, dodaje izvor.

„Trenutno je vitalno stabilnih parametara i data je kompletna terapija po protokolu. Zbog specifičnosti povreda-opekotina i korozivnih promena kože lica i ustiju, lekari će narednih dana odlučivati o daljim postupcima i toku lečenja“, kažu u UKC.

Prema nezvaničnim saznanjima do povreda je došlo na jednom vašarištu u blizini romskog naselja u Pirotu. Sumnja se da je ovaj muškarac sonu kiselinu prvo dao svom detetu, pa je potom i on popio, i to sve zbog toga što se navodno posvađao sa ženom, a kako se navodi u pitanju su nekakvi poremećeni odnosi u porodici.

Podsetimo, u Opštu bolnicu u Pirotu prethodne noći, primljeni su otac (28) i dvogodišnje dete, zbog, kako se sumnja, trovanja kiselinom. I otac i dete su iz Pirota prevezeni u KC Niš.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter