Izvor: Kurir.rs
20.07.2023 u 18:24
0

DEČAK-UBICA IZ RIBNIKARA SAM ODLUČIO SVEDOČI PROTIV OCA: Nije bio u obavezi da da iskaz u tužilaštvu

Dečak ubica (13) koji je 3. maja u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar ubio devetoro svojih vršnjaka i radnika obezbeđenja, sam je odlučio da svedoči u istrazi koju Više javno tužilaštvo u Beogradu vodi protiv njegovog oca.

DEČAK-UBICA OTKRIO KAKO JE DOBIO IDEJU DA UBIJE DRUGARE: Priznao da je uzeo oružje od oca, a tvrdi da ga je ovaj čovek učio da puca

Dečak koji je saslušan putem video linka koji je uspostavljen između psihijatrijske ustanove u koju je smešten uz saglasnost majke istoga dana kada je počionio masakr, iskaz je dao kao svedok tužilaštva.

– Kao najbliži srodnik, odnosno sin čoveka protiv koga se vodi istraga, po zakonu je imao pravo da odbije da svedoči, odnosno da odbije da svedoči protiv najbližeg srodinika. Na to zakonsko pravo, pozvala se čak i njegova majka kada je pozvana da da iskaz u svojstvu svedoka. Međutim, on tu mogućnost nije iskoristio već je odlučio da odgovara na pitanja tužioca, advokata, zastupnika oštećenih, čak i samih roditelja dece koju je ubio toga dana – otkriva izvor.

Podsetimo, otac ubice uhapšen je istog dana zbog sumnje da oružje kojim je njegov sin počino zločin nije čuvao na bezbedan i propisan način, kao i zbog sumnje da je dete koje ima samo 13 godina vodio u streljanu i učio ga da puca.

– Dečak je praktično potvrdio sumnje tužilaštva, da ga je otac odveo u streljanu, poneo svoje oružje i zatražio od radnika da njegovog sina obuči da puca. Postoje dokazi da je on sve to snimao i hvalio se prijateljima – potvrdio je izvor.

Navodno, dečak je rekao i da je sef u kom je otac čuvao oružje lako otvorio, jer je ona bila 687, a prva dva broja već su bila pravilno postavljena na kolutićima metalne kutije.

– Rekao je da je samo poslednji niz zavrteo dva puta, jer je bio postavljen na broju 4 umesto 7 i da se sef otvorio – objasnio je sagovornik.

Tokom ispitivanja, trinaestogodišnjak pored kog je sedela majka kao zakonski zastupnik, prema nezvaničnim informacijama, odgovarao je i na pitanja koja su se ticala odnosa u porodici, njegovog odnosa prema vršnjacima ali i inspiraciji za zločin, koju je prema sopstvenom svedočenju, dobio gledajući jednu dokumentarnu emisiju.

– On je odgovorio na sve pitanja, bio je hladan, miran i staložen. Odgovori koje je davao ne priliče detetu starosti 13 godina i zbog toga su svi prisutni bili šokirani načinom na koji govori. Istina je da je u jednom momentu rekao da mu je žao zbog svega, ali u tome niko nije video ni trunku emocije – zaključuje naš sagovornik.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter