Izvor: Blic.rs
13.09.2022 u 16:45
0

UKINUTA PRESUDA STRAVIČNOM UBICI IZ SPLITA: Zavadlavu nije suđeno kao neuračunjljivoj osobi!?

Visoki krivični sud Republike Hrvatske ukinuo je presudu Filipu Zavadlavu koji je u januaru 2020. hicima iz kalašnjikova usred Splita ubio trojicu mladića. Zavadlav je bio nepravosnažno osuđen na 40 godina zatvora, a prošle nedelje raspravljalo se o žalbama podnetima na presudu.

DA LI UKIDANJE PRESUDE ZNAČI OSLOBAĐANJE OD KRIVICE? Ovo su tri odluke Apelacionog suda o kojima se priča

Ključan argument odbrane bilo je manjkavo psihijatrijsko veštačenje Zavadlava. Naime, iako je veštakinja tvrdila da nije bio uračunljiv u trenutku kada je pucao u Marina Bobana (24), Juricu Torlaka (38) i Marina Ožića Paića (25) nije mu suđeno kao neuračunljivoj osobi.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Na samom Visokom krivičnom sudu nisu za Telegram mogli da potvrde iz kojih je tačno razloga presuda Filipu Zavadlavu ukinuta, ali iz činjenice da je doneto rešenje kojim mu se produžuje istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela, a ne više kao obavezni zbog dužine kazne, zaključuje se da je zaista naloženo ponovno suđenje.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter