Izvor: Tanjug
07.02.2023 u 10:09
0

USKORO POČINJE I SUĐENJE ZBOG ZLOUPOTREBE POLOŽANJA: Aleksandar Jovičić stigao u sud na pripremno ročište!

Nakon propremnog ročišta sud će zakazati glavni pretres koji će biti javan i na kojem će optuženi moći detaljno da iznesu svoje odbrane.

Bivši predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić stigao je u Palatu pravde gde treba da se održi pripremno ročište pred početak suđenja njemu i njegovim saradnicima povodom optužbi za zloupotrebe u vezi sa nelegalnom gradnjom. Jovičić je u sud došao sam.

BIVŠI PREDSEDNIK OPŠTINE PALILULA OSTAJE IZA REŠETAKA: JOVIČIĆU PRODUŽEN PRITVOR!

Na pripremnom ročištu, koje je zatvoreno za javnost, optuženi će se kratko izjasniti o krivici, a tužilaštvo i odbrana će predstaviti dokaze. Nakon propremnog ročišta sud će zakazati glavni pretres koji će biti javan i na kojem će optuženi moći detaljno da iznesu svoje odbrane.

Tanjug/Strahinja Aćimović

Optužnicom Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Jovičić se tereti za dva krivična dela trgovina uticajem u saizvršilaštvu, a za isto krivično delo optuženi su i D.V. i V. Ć, kao i A.V, Ž.L , S.H, M.Đ, T.D. i V.Ž. M.L. se tereti optužnicom za krivično delo zloupotreba službenog položaja. Ranije su u ovom postipku krivična dela priznali i sporazume sa tuzilaštvom zaključili sedam građevinskih inspektora i dva investitora. Jovičić je bio uhapšen 1. juna 2021. i u pritvoru je proveo dva meseca, nakon čega mu je određen kućni pritvor.

Tanjug/Strahinja Aćimović

Nakon njegovog hapšenja, iz MUP-a je saopšteno da se Jovičić sumnjiči da je uticao na odgovorno lice za inspekcijske poslove na opštini Palilula Dražena Vujića da dalje utiče na građevinske inspektore da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekata bez građevinske dozvole, kao i da je od investitora za navedene objekte potivpravno prisvojio 28,8 miliona dinara. Svi se terete sa su zloupotrebama omogućili zaštitu od strane inspekcijskih organa GO Palilula od rušenja za njihove nelegalno izgrađene objekte. Nakon što su u zapisnicima i rešenjima koje je donela građevinska inspekcija, uneli neistinite podatke u vezi sa objektima, prosledili su ih na ozakonjenje, suprotno Zakonu o ozakonjenju objekata, saopštio je MUP nakon hapšenja osumnjičenih.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter