Izvor: BSC HAPPY/ALO.RS
01.12.2023 u 11:16
0

ČEKA NAS MAGNETNA OLUJA: Trajaće dva dana, a evo koji ljudi su u najvećem riziku!

Drugi mogu doživeti nesanicu, glavobolju, anksioznost i slabost.

Naučnici sa Ruskog instituta za primenjenu geofiziku snimili su dve snažne eksplozije na površini Sunca koje će izazvati jake magnetne oluje na Zemlji. Posledice prve eksplozije na Suncu stigle su do Zemlje sinoć, a druga u toku dana.

Naučnici prognoziraju magnetnu oluju četvrtog stepena, koja je klasifikovana kao veoma jaka, prenosi Srna. Tokom trajanja ovog nevremena mogući su problemi u telekomunikacijama, sistemima za nadzor, kontroli napona, kao i vidljivi smetnji u radu radio uređaja.

OGROMNA OPASNOST OD VEŠTAČKE INTELIGENCIJE: Veštačka inteligencija će nam najpre uzeti radno mesto, a onda nas naterati da radimo više i jeftinije

Magnetne oluje mogu da utiču i na zdravlje ljudi, posebno onih koji imaju problema sa meteoropatijom, prenosi „Sputnjik”. Najrizičnije grupe su pacijenti sa kardiovaskularnim oboljenjima, kod kojih mogu biti česte i intenzivne tahikardije i oscilacije krvnog pritiska.

Drugi mogu doživeti nesanicu, glavobolju, anksioznost i slabost. U nekim delovima sveta, kao i tokom prošlih solarnih oluja, može se javiti fenomen aurora borealis.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter