Izvor: BSC HAPPY
03.12.2023 u 20:15
0

DA LI JE OVO BUDUĆNOST? Kineski naučnici razvili jedinstven dron! (VIDEO)

Dronovi, nekada igračke, sada mašinerija koja definiše našu stvarnost! Od pristupačnih hobi dronova do visokotehnoloških čuda sa termalnim kamerama, oni su budućnost mnogih privrednih grana.

Kina je još jednom pokazala svoju dominaciju u svetu tehologije i razvila jedinstven dron sa duplim i krilima i vertikalnim poletanjem!

Ova jedinstvena letelica predstavljena je na 25. kineskom sajmu visoke tehnologije (CHTF) u gradu Šenžen.

MASK PUCA OD PONOSA! Milijarder predstavio „sajbertrak“, evo koliko košta i šta može moćna mašina! (VIDEO)

Novi tip drona nezavisno su razvili i proizveli istraživači sa Instituta za optiku, finu mehaniku i fiziku u Čangčunu. Ovaj dron može da realizuje poletanje i sletanje u vertikalnom stanju i može da leti na normalnom nivou nakon poletanja.

Mogu se primeniti na mnogim poljima koja zahtevajudugoročnu izdržljivost, kao što su reagovanje u vanrednim situacijama, pomoć u katastrofama, praćenje šumarstva i poljoprivrede, inspekcija mreže cevovoda, javna bezbednost i granične patrole.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter