Izvor: happyBSC
11.12.2020 u 17:00
0

VELIKI ASTRONOMSKI DOGAĐAJ Pogledajte šta nam donosi najduža noć u 2020.

Najdužu noć u godini uljepšaće astronomska pojava poklapanja Jupitera i Saturna. To će se dogoditi 21. decembra, ove dve planete izgledaće kao jedno, a pojava je poznata kao velika konjunkcija.

ZANIMAĆE VAS…

POKRAJINSKI SEKRETAR ZA ZDRAVSTVO JASAN: NOVE MERE POSLE 15. DECEMBRA! Slavlja su najveći problem

KRIZNI ŠTAB SE OBRATIO JAVNOSTI: Dr Udovičić zabrinut: Ovako nije bilo ni za vreme španske groznice (VIDEO)

DVA RUDARA TEŠKO POVREĐENA: Nesreća u rudniku uglja Lubnica kod Zaječara

DETALJI HORORA U ARANĐELOVCU: UBIO ŽENU, PA POZVAO UNUKA DA MU KAŽE

TUŽAN KRAJ Nema preživelih u padu aviona

Pogled na blizinu ove dve planete sa Zemlje astronomi zovu i Božićna zvezda zbog verovanja da je biblijska priča o Vitlemovoj zvezdi povezana s blizinom planeta. Međutim, pre dve hiljade godina blizu su bili Venera i Jupiter, a ne Jupiter i Saturn kao što je to slučaj 2020. godine.

Poslednji put dve planete su bile blizu jedna druge 1623. godine, ali tada to nije bilo moguće da se vidi sa Zemlje. Pretpostavlja se da je bliskost dve planeta poslednji put bilo moguće videti golim okom 1226.

ODLAZAK LEGENDE SA DORĆOLA

JECAJI ODZVANJAJU GROBLJEM! SAHRANJEN DŽEJ, 50 VIOLINA UZ „NEDELJU“ GA ISPRATILO NA VEČNI POČINAK (FOTO, VIDEO)

POSLEDNJA PESMA ZA DŽEJA „Nedelja“ uz 50 violina za legendu sa Dorćola (VIDEO)

TUGA! Džejeva ćerka Marija se kida od bola (FOTO)

Iz NASA-e su napomenuli da će samo izgledati kao da su navedene planete blizu, ali da će u stvarnosti biti udaljene stotine miliona kilometara. U noći solsticija, 21. decembra, položaj Meseca biće viši, dok će Jupiter i Saturn biti bliži horizontu i na zapadnoj strani će izgledati kao velika zvezda. Amaterskim teleskopom verovatno će biti moguće videti obe planete, prenosi NBC News.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter