Izvor: BSC HAPPY/RTS
02.08.2023 u 14:24
0

Baka se odbranila od provalnika pa mu dala da prezalogaji

Stereotip o baki koja ne dozvoljava da „deca budu gladna“ jedna 87-godišnja Amerikanka dovela je do krajnosti kada je nahranila mladića koji joj je provalio u kuću i pokušao da je opljačka.

Među najistrajnijim stereotipima američkog društva je žena, najčešće baka, koja insistira da ko god uđe u kuću ne sme ostati gladan, posebno mladi.

Međutim, 87-godišnja žena iz Bransvika, gradića u američkoj saveznoj državi Mejn, nedavno je dovela taj stereotip do krajnosti tako što je, navodno, savladala tinejdžera koji je provalio u njen dom, a zatim mu dala da nešto gricne kada je rekao da je gladan. Mardžori Perkins našla se u središtu jedne od najnovijih čudnih priča koje su izašle iz sistema krivičnog pravosuđa SAD.

Bakica se, oko dva sata posle ponoći 26. jula, trgla iz sna i videla 17-godišnjeg mladića kojeg je nekoliko puta angažovala da joj pokosi travu u dvorištu. Tinejdžer je stajao iznad nje i rekao: „Sad ću da te isečem“, navodi se u izveštaju Bransvik tajms rekorda. „Pomislila sam: ’Ako će da me seče, ja ću da ga šutiram‘“, ispričala je Mardžori novinarima onlajn izdanja lokalnih novina.

Bivša učiteljica potom je ustala i počela da obuva papuče, ali je provalnik tada počeo da je udara. Perkinsova je donekle izbegla napad tako što je zgrabila stolicu i koristila je kao štit, a istovremeno je počela da doziva pomoć. Ipak, kako niko drugi nije bio u kući pa je zapomaganje bilo uzaludno. Tinejdžer je bakicu gurnuo i više puta uspeo da udari, zadavši joj bar jedan udarac u čelo od čega joj je ostala modrica.

U međuvremenu, Mardžori je mladića šutnula i stolicu postavila tako da nije mogao da joj se približi, ispričala je hrabra 87-godišnjakinja novinarima. Napadač se na kraju umorio i uputio se ka kuhinji, priseća se Perkinsova. Tada je shvatila da mladić na sebi nije imao pantalone niti cipele. Složio ih je na gomilicu zajedno sa nožem pored klima-uređaja koji je uklonio kako bi kroz taj otvor ušao u Mardžorinu kuću.

„Moraš da izađeš napolje. Potrebna ti je pomoć“, rekla je Perkinsova tada mladom čoveku. Kako je Mardžori ispričala lokalnim medijima, mladić joj je uzvratio da je bio strašno gladan i da nije imao šta da jede neko vreme. Baka je provalniku onda pružila teglu putera od kikirikija i medenjake. Dodala je i dve mandarine i nekoliko pakovanja proteinskog šejka. Tinejdžer je prihvatio hranu i odmah počeo da jede. Dok je njegova pažnja bila usmerena na to da utoli glad, baka je zgrabila svoj fiksni telefon i pozvala policiju „što je brže mogla“.

Mladić je, ipak, otišao pre dolaska policije. Ušli su mu u trag uz pomoć policijskog psa. Uz optužbe za provalu, pretnje i napad prebačen je u pritvor u Centar za omladinu. U trenutku kada je uhapšen imao je kod sebe flašu alkohola pa će, budući da je maloletan, listi optužbi biti dodata i ona za konzumiranje alkohola.

Perkinsova je rekla da se nada da će dečaku biti pružena sva pomoć koja mu je potrebna da se vrati na pravi put. Baka je dodala da je pre desetak godina, kada je kosio njeno dvorište, bio izuzetno pedantan i radio to odlično. Objasnila je da fizičku kondiciju u devetoj deceniji održava držeći časove plesa i istakla da je srećna što nije teže povređena tokom provale. Sugrađanima je poručila da proveravaju da su njihove jedinice za klimatizaciju koje se nalaze na prozoru pravilno obezbeđene kako provalnici ne bi imali šanse za im uđu u dom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter