Izvor: esspreso.rs
05.08.2023 u 20:11
1

BILJKE ČUVAJU OD ZMIJA: Beže od njih kao đavo od krsta AKO IH IMATE ZMIJE NIKAD NEĆE PRIĆI VAŠEM DOMU

Redovno kosite travnjak i kratite živu ogradu pogotovu onu koja raste blizu tla.Zmije su često nepoželjni gosti na našim imanjima. Uređenje samog terena, odnosno staništa je relativno je nostavan način da se smanji mogućnost nastanjenja u vašoj bašti.

Većina zmija bira hladna, vlažna i mračna staništa, kao što su gomila, drva, dasaka ili gusti grmovi ili visoka trava. Naime, ista ova mesta rado biraju miševi i glodari. Kako bi smanjili mogućnost pojave zmija otklonite potencijalna skrovišta i za grabljivicu i za lovinu. Redovno kosite travnjak i kratite živu ogradu pogotovu onu koja raste blizu tla. Naslažite kamenje i drvo za ogrev dalje od bašte i kuće, a još idealnije bi bilo na policama. Takođe, hranu za ljubimce držite u zatvorenim kontejnerima.

BABA VANGA OTKRILA ZAŠTO STE NESREĆNI, DA LI JE ZAPRAVO SVE POGODILA? „Ljudi će živeti u patnjama sve dok…“

Ako je vaše dvorište ili bašta sklono zmijama, razmislite o izmenama koje će odvratiti ove štetočine od ulaska. Redovno se bavite baštom kako biste uklonili sve privlačane zmije kao što su ostaci, rupe i rast.

Skratite travu da biste eliminisali skrovišta za zmije. Razmislite o postavljanju ograde otporne na zmije od čelične mreže, plastične folije ili mreže za hvatanje. Ako instalirate ogradu, uverite se da je u ravni sa zemljom i pod uglom ka spolja i da je visoka najmanje stotinjak cm i duboka oko 120 cm.

Koristite materijale koji zmijama otežavaju klizanje po njima, poput listova božikovine, šišarki, ljuske jajeta i šljunka.

Možda bi bilo dobro i da razmislite o sadnji biljaka koje odbijaju zmije koje pružaju prirodno sredstvo odvraćanja. Neki uobičajeni primeri uključuju neven, limunsku travu i pelin.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “BILJKE ČUVAJU OD ZMIJA: Beže od njih kao đavo od krsta AKO IH IMATE ZMIJE NIKAD NEĆE PRIĆI VAŠEM DOMU”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter