Izvor: Informer
24.03.2024 u 18:23
0

REŠITE SE ŠTETOČINA KOJE NAPADAJU BILJKE U VAŠEM DOMU: Lako ćete ih oterati uz pomoć sredstva koje već imate u fioci

Uz pomoć sode bikarbone lako ćete se rešiti štetočina koji napadaju biljke i ukloniti pege koje se pojavljuju na listovima.

Mnogo je insekata štetočina koji napadaju kućne biljke. Možete da ih se rešite lako, tako što ćete sodu bikarbonu posuti po zemlji, uz pomoć sita za brašno. Soda bikarbona može i da ukloni pege koje se pojavljuju na lišću.
Potrebno je pomešati  kašičicu sobe bikarbone sa dve do tri kapi tečmog sapuna u jednom litru vode. Ovu tečnost možete  prskati po zaraženim biljkama. Biljke će zahvaljujući sodi bikarboni postati manje „kisele“, što zaustavlja pojavu gljivica.

 

Ukoliko želite da se otarasite korova koji raste po pločniku, takođe možete da koristite sodu bikarbonu. Sipajte je u pukotine u kojima raste korov i on će ubrzo prestati da raste.

Soda bikarbona može i da produži vek trajanja cveća u vazi. Potrebno je samo da u vodu stavite kašićicu sode bikarbone i cveće u vazi neće brzo uvenuti, već će duže ostati sveže.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter