Izvor: happybsc
24.02.2021 u 10:07
0

KAKVA PRESUDA Bivšoj ženi mora da plati za kućne poslove

Sud za razvode u Pekingu u jednoj od presuda naznačio je kako je muškarac dužan isplatiti odštetu bivšoj supruzi za kućne poslove koje je obavljala tokom braka.

Prema dostupnim sudskim spisima, muškarac identifikovan pod prezimenom Čen, zatražio je krajem prošle godine razvod od svoje supruge nakon pet godina provedenih u braku.

Na početku, Čenova supruga odbila je zahtev za razvod braka međutim u daljem procesu tražila je novčanu naknadua. Naime, ona je tokom trajanja procesa na sudu izjavila kako Čen u periodu dok su bili u braku nije učestvovao ni u jednom kućnom poslu kao ni u brizi za svoga sina.

Nakon što je slučaj okončan, Okružni sud u Pekingu doneo je presudu kojom se naređuje Čenu da u narednom periodu isplaćuje nešto više od 250 evra jednokratne pomoći za izdržavanje deteta.

Iako je ovakva presuda očekivana, ono što je mnoge iznenadilo jeste i dodatni deo presude u kojem se Čenu naređuje isplata više od 6.000 evra (50.000 juana) kao naknadu njegovoj bivšoj supruzi za obavljanje kućnih poslova. Presuda je doneta prema novom građanskom zakonu u zemlji koji je stupio na snagu ove godine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter